Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 8th, 2015 | by fileto

0

Μεγάλες ζημιές απο την βροχή στη Θράκη

Δύσκολες ώρες για την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης στην περιοχή Ροδόπης και Ξάνθης.

Πυροσβεστική και Αστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε στους δύο νομούς, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε πλήρη συνεγερμό.

Τα χιόνια στα ορεινά της οροσειράς της Ροδόπης είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν οδηγοί με τα οχήματά τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, κοντά στους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαίας Ροδόπης και Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, αρκετά οχήματα εγκλωβίστηκαν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Τελικά, οι οδηγοί -με τη συνδρομή των ελληνοβουλγαρικών αρχών- μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Την ίδια ώρα, κατά την Πολιτική Προστασία, επιχείρηση στήθηκε για την εκκένωση της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Βαθυρρύακος στη Ροδόπη (Φατήργιακα), όταν τα νερά έφτασαν απειλητικά στις εγκαταστάσεις της Μονής.
Δρόμοι, σπίτια, εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες πλημμύρησαν τόσο στη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Κυρίως από την βροχή πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Κομοτηνής και του Νοσοκομείου της πόλης.

Εξάλλου, χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες ορεινές περιοχές στους δύο παραπάνω νομούς κι όπου χρειάστηκε τα συνεργεία της ΔΕΗ επενέβησαν και αποκατέστησαν τις βλάβες.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον κακό αγωνιστικό χώρο ματαιώθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες όπως αυτός του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό και του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κομψάτου, Ιμέρου, Τρελοχείμαρρου, Λίσσου, Έβρινου, Αετοκορυφής και Λοφαρίου, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΕΒΡΟΣ

Τα τελευταία 24ωρα, οι τοπικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς είναι και πάλι ορατός ο κίνδυνος αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ενημέρωσε όλους του δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά την μέτρηση που έγινε στο Πύθιο ανεβάζοντας την στάθμη του ποταμού από τοα 4,70 μ. που είναι στο όριο επιφυλακής στα 4,94 μ. αλλά και την ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια ότι τις επόμενες ώρες επίκειται μεγάλη διοχέτευση νερών στις κοίτες του ποταμού Έβρου από τη βουλγαρική πλευρά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑