Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 28th, 2018 | by fileto

0

2.000 νέοι φοιτητές στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Περίπου δύο χιλιάδες νέοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης σε Καβάλα (1600), Δράμα (350) και Διδυμότειχο (130).

Πρόκειται για τους τελευταίους, όπως εκτιμά η διοίκηση εισαχθέντες, καθώς αναμένεται από την επόμενη χρονιά υλοποιηθεί η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που θα εκτοξεύσει τους πρωτοεισαχθέντες.

Πάντως, στα Τμήματα με τις χαμηλότερες βάσεις περιλαμβάνεται η Αρχιτεκτονική Τοπίου Δράμας στο ΤΕΙ ΑΜΘ με 5.919 μόρια, που όμως είχε καταργηθεί και επαναλειτούργησε το 2016.

Μεταξύ των 20 ΤΕΙ με τη μεγαλύτερη αύξηση της βάσης το 2018 σε σχέση με το 2017 περιλαμβάνονται η Σχολή Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ ΑΜΘ και το αντίστοιχο Τμήμα με 357 μόρια, Μηχανολόγων Μηχανικών με 174 και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ με 117 μόρια.

 

Μάχη για την στέγη στην Καβάλα

Σε μεγάλη περιπέτεια εξελίσσεται η αναζήτηση στέγης στην Καβάλα μια και η μετατροπή διαμερισμάτων σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης στερεί από την φοιτητική στέγη τους νέους φοιτητές.

Παρά τις δυσκολίες από χθες έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλοί νέοι φοιτητές στην Καβάλα με τους γονείς τους προς αναζήτηση του φοιτητικού καταλύματος.

Από την άλλη μεριά, το ιντερνετ είναι ένα εργαλείο μέσα από το οποίο γίνονται κρατήσεις συνεχώς ενώ και μέσω τηλεφώνου οι κτηματομεσίτες δέχονται κλήσεις από τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες και να κλείσουν ακίνητα προς ενοικίαση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑