Lifestyle

Published on February 19th, 2013 | by fileto

0

Τα τυριά μας διαβατήριο ποιότητας

Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η κτηνοτροφία και οι Έλληνες εκπρόσωποι της, αλλά και η μεταποιητική διαδικασία των ζωικών προϊόντων, εξήρε στην ομιλία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε τελευταία ομιλία του.

Αλήθεια στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας τι περιλαμβάνεται που το κάνει να είναι ξεχωριστό και ποιοτικό;

Είναι το περιβάλλον, είναι τα χόρτα μας, η βιοποικιλότητα, είναι τα ζώα μας, που καταφέρνουν να δίνουν αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα. Είναι η θάλασσα που κάνει νόστιμη την τσιπούρα την ελληνική. Παρά το ότι είναι λίγο ακριβή, δείτε τι κατανάλωση έχει. Λίγοι ξέρουν ότι σήμερα στην ελληνική επικράτεια είναι το νούμερο ένα εξαγώγιμο γεωργικό μας προϊόν. Εγώ ως γενετιστής είπα, γιατί να μη διασταυρωθούν αυτοί οι δύο τομείς, ο πρωτογενής και ο δευτερογενής της μεταποίησης, με τον τριτογενή τομέα των υπηρεσιών και ιδιαίτερα του τουρισμού.

Ανάμεσα στις δράσεις είναι και η καθιέρωση ενός «Ελληνικού Πρωινού» σε ξενοδοχεία, ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν και ξενοδοχεία της Νάξου και των Κυκλάδων.

Στο πρωινό αυτό καθιερώνεται και κατά Περιφέρεια η Ελληνική Παλέτα Τυριών.

Μέσα στις εταιρείες οι οποίες πρώτες συμμετείχαν ήταν οι εταιρείες: Τυροκομείο Εμμανουήλ Κουφόπουλου (Νάξος), Τυροκομείο Μανώλη Τρούλου (Σίφνος) και ΕΑΣ Πάρου και ΕΑΣ Τήνου.

Όλο αυτό το εγχείρημα δείχνει ότι έχουμε ακόμη δυνάμεις να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν μας και να το αναδείξουμε μέσα από την ελληνική και τοπική γαστρονομία, ώστε να έρχονται οι ξένοι και να απολαμβάνουν τις μοναδικές νοστιμιές μας και να στηρίζονται έτσι αυτοί που παρά την κρίση προσπαθούν για πιο ποιοτικά προϊόντα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑