Ειδήσεις

Published on March 20th, 2013 | by fileto

0

Η υπόθεση του ζεόλιθου της Θράκης στη Βουλή

Οι εμπλοκές κυβερνητικών με ακρονύμια ακόμη και συγγενικά πρόσωπα κυβερνώντων φέρνει την υπόθεση του ζεόλιθου της Θράκης στην ολομέλεια της Βουλής.

Το κοίτασμα του ζεόλιθου βρίσκεται στα Πετρωτά Έβρου.

Για την ιστορία η μηνυτήρια αναφορά του πρώην υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη κατά του πρώην γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου, τέθηκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Τότε δεν προέκυψε ευθύνη του κ. Σώκου, αλλά, αντίθετα, κρίθηκε πως νομίμως προέβη σε απευθείας μίσθωση του λατομείου στην εταιρεία GEOVET, τον Μάιο του 2011.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της επένδυσης για την εξόρυξη του ζεόλιθου και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας υπέβαλαν με τη σειρά τους μήνυση κατά του πρώην υφυπουργού.

Αυτή η εξέλιξη με την δικογραφία μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε διαβιβάζεται στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί η ποινική του ευθύνη για την παράλειψή του να εκδώσει άδεια εκμετάλλευσης του λατομείου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑