Εκδηλώσεις

Published on June 26th, 2013 | by fileto

0

Με Ειρήνη του ΚΘΒΕ ξεκινά το φεστιβάλ Φιλίππων

Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη “Eιρήνη” είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το Κ.Θ.Β.Ε. το καλοκαίρι του 2013 σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το Αρχαίο θέατρο Φιλίππων (5 & 6  Ιουλίου) ανοίγοντας το Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, ενώ θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26 και 27 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής), μαζί με πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών. Την παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η Υπόθεση του έργου

Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ΄ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑