Ειδήσεις

Published on March 5th, 2014 | by fileto

0

ΤΙ είπε στη Βουλή η ΧΑ για την Θράκη

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που αφορούσε τη διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου και οδικής αρτηρίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στην Ξάνθη η Χρυσή Αυγή, στη τοποθετήσή της και δικαιολογώντας γιατί καταψηφίζει το νομοσχέδιο είπε: «σε 30 χρόνια, ένας αριθμός περί τα τρία εκατομμύρια μουσουλμάνων θα κατοικεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στη Θράκη, αφήνοντας μόνο το νομό Έβρου να αποτελεί μια μικρή νησίδα».

Απαντώντας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, υπενθύμισε πως βασική αρχή της Ε.Ε. είναι η ελευθερία διακίνησης εργαζομένων, και σημείωσε πως «η εταιρική σχέση Ελλάδας – Βουλγαρίας έχει αποκτήσει στρατηγική διάσταση και οποιοδήποτε βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και των τοπικών κοινωνιών, αποδίδει ωφελήματα στις τοπικές κοινωνίες».

«Ορισμένες φορές αναρωτιέμαι αν βρισκόμαστε στο 2014 ή στο 1914. Άκουσα για κυκλωτικές κινήσεις μειονοτήτων, λες και οι διάφοροι πράκτορες οι οποίοι θέλουν να υπονομεύσουν το ελληνικό έθνος δεν μπορούν να περάσουν από άλλη δίοδο, και πρέπει να περάσουν από αυτήν τη συγκεκριμένη» σχολίασε ο κος Κούρκουλας.

Η υπερβολή έχει και τα όριά της!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑