Ειδήσεις

Published on May 11th, 2014 | by fileto

0

Ελληνίδα έγινε μουσουλμάνα και υπ. ευρωβουλευτής στη Γερμανία

Η Άννα Στάμου αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις Ελληνίδων που ενώ μεγάλωσε σε χριστιανικά ποίμνια, τελικά την κέρδισε το Ισλάμ, το Κοράνι και η σαρία. «Βαφτίστηκε» μουσουλμάνα, φόρεσε μαντήλα και στις επικείμενες ευρωεκλογές, ετοιμάζεται να διεκδικήσει μία θέση στο ευρωκοινοβούλιο με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στη Γερμανία.

Γέννημα θρέμμα της Ηλιούπολης Αθηνών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων σε ιδιωτικό κολέγιο και γρήγορα καταπιάστηκε με την οικογενειακή επιχείρηση αθλητικών ρούχων. Από πολύ νωρίς, την κέρδισε ο ακτιβισμός, η φιλανθρωπία, ο εθελοντισμός και η γιόγκα. Πριν χρόνια μάλιστα, έφτιαξε ένα τμήμα γιόγκα αποκλειστικά για κωφούς.

Κατά την εσωτερική θρησκευτική της αναζήτηση γνώρισε τον σύζυγό της Ναίμ Ελγαντούρ – πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος – και σήμερα, είναι υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις της θρησκευτικής κοινότητας.

Εθελοντικά ασχολείται με τη διερμηνεία σε νοηματική γλώσσα, βοηθά στην εταιρία με κατεψυγμένα θαλασσινά του άντρα της, ενώ διευθύνει ένα νεοσύστατο επιστημονικό και πολιτιστικό κέντρο στην Αθήνα που συχνά διοργανώνει συνέδρια με θέμα τη Μέση Ανατολή.

Ψηλά στην ατζέντα της είναι φυσικά, η κατασκευή τεμένους και κοιμητηρίου στην Αθήνα, γιατί προς το παρόν ούτε χώρος προσευχής υπάρχει, ενώ όλοι οι μουσουλμάνοι θάβονται αποκλειστικά στη Θράκη.

Από τα μέσα ενημέρωσης άλλωστε, έφτασε στα αυτιά της και η είδηση για την απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν. «Δεν την γνωρίζω προσωπικά. Είναι πολλά τα θέματα που δεν γνωρίζω για τους Ρομά μουσουλμάνους της Θράκης. Διάβασα ότι αιφνιδιάστηκε από την αντιμετώπιση που εισέπραξε.

Αλλά εγώ νομίζω ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα κακής συνεννόησης. Ήταν προεκλογική περίοδος και έγινε τόσος ντόρος. Αν δεν ήταν, δεν θα είχε διογκωθεί το θέμα. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Αλλά σίγουρα δεν ταίριαξαν. Οπότε καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα».

πηγη: Μίκα Κοντορούση – στο WE (WEEKEND EDITION του NEWS 247


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑