Ειδήσεις

Published on September 14th, 2014 | by fileto

0

Τι είπε ο Άγγελος Συρίγος για τη Θράκη

«Η Ελλάδα διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες. Εκτιμώ πως θα υπάρξουν στο μέλλον  προβλήματα όταν οι έρευνες φθάσουν και   σε περιοχές που διεκδικεί  η Ελλάδα και η Τουρκία. Για αυτό προτείνουμε να προσφύγει η χώρα  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
Αυτό δηλώνει, σε συνέντευξή του στη «δ», ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών και  επίκουρος καθηγητής του διεθνούς δικαίου και της εξωτερικής πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου  κ.  Άγγελος Συρίγος, με αφορμή το συνέδριο που διοργάνωσε στη Ρόδο η  Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, τόνισε ότι η θέση του Πρωθυπουργού κ Αντώνη Σαμαρά  για το θέματης αύξησης παράνομων μεταναστών στη Θράκη είναι πως  δεν θα μένουν παράνομοι μετανάστες για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη.  Υπάρχουν εθνικοί λόγοι, Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταφέρονται άμεσα σε άλλα σημεία της χώρας.
Είναι δύσκολο το θέμα αυτό. Όλη η Μέση Ανατολή φλέγεται και η χώρα μας υποδέχεται το μεταναστευτικό ρεύμα. Είναι πολύ θετικό που ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέλαβε  επίτροπος στο συγκεκριμένο τομέα. Ευελπιστούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα και με τη βοήθεια της ΕΕ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται για  να μείνουν στη χώρα μας. Επιδίωξή τους είναι να φθάσουν στη Βόρεια Ευρώπη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑