Ειδήσεις

Published on October 31st, 2014 | by fileto

0

Εργα για σκουπίδια στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Με την υπογραφή τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη δρομολογούνται έργα που αφορούν στην παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), στη δημιουργία έργων διαχείρισης αποβλήτων, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ειδικότερα, τα έργα που δρομολογούνται αφορούν στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων των δήμων των Νομών Δράμας και Έβρου και του δήμου Νέστου Ν. Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις περιοχές αυτές υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, ενώ παράλληλα επισπεύδονται οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων που προβλέπονται στους αντίστοιχους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς, για σύγχρονη και ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση των αποβλήτων.

Επιπλέον, εν εξελίξει βρίσκεται η ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ με δημόσια χρηματοδότηση ύψους 5.530.500 ευρώ της πράξης «Εφαρμογή Σχεδίου Διευθέτησης και συμπλήρωση υποδομών ΧΥΤΑ νομού Ξάνθης».

Τέλος, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με ταχείς ρυθμούς προωθείται η διαδικασία επιλογής αναδόχου για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης (Αλεξανδρούπολη), συνολικού κόστους επένδυσης 60.000.000 ευρώ.

πηγη: ΑΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑