Ειδήσεις

Published on November 8th, 2014 | by fileto

0

Ελλείψεις παιδιάτρων στην επαρχία

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Εργαζομένων ΠΕΔΥ, παρουσιάζονται ελλείψεις παιδιάτρων στις μονάδες στο Αίγιο, στη Λαμία, στη Λιβαδιά, στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στη Ροδόπη, στην Καβάλα, στις Σέρρες, στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στα Γρεβενά και σχεδόν σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα που δεν υπάρχει παιδίατρος.

Αυτό αποκάλυψε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος  τόνισε ότι: “Επί επτάμισι λεπτά μάς εξηγούσατε για ποιον λόγο δεν έχετε μεριμνήσει για τον έγκαιρο εφοδιασμό και την πλήρη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων» και αργότερα ανέφερε: «Θα κάνετε απευθείας ανάθεση για τα εμβόλια. Εδώ κάνετε εργολαβίες»

Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα απαντώντας στον βουλευτή, ανέφερε πως το υπουργείο έχει προβεί στη διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ορισμένων ειδών εμβολίων, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη..

«Πράγματι υπήρχαν ελλείψεις, διότι ασκήθηκε συνταξιοδοτικό δικαίωμα, και επειδή κάποιοι γιατροί επέλεξαν το ιδιωτικό από το δημόσιο σύστημα υγείας» απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα και κατέληξε: «Τώρα όμως, 148 παιδίατροι πέφτουν στο πεδίο της μάχης. Από τις 900 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας (ΠΕΔΥ), οι 148 αφορούν αμιγώς και ad hoc στην παιδιατρική ειδικότητα και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεών τους ήδη έχει λήξει από τις 14-10-2014. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων παιδιάτρων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επεξεργασίας τους, προκειμένου να προβούμε στην τοποθέτησή τους στις μονάδες».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑