Ελλάδα

Published on March 4th, 2015 | by fileto

0

Ποταμίσια ερώτηση για μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική

Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Αμυράς, Ψαριανός και η κυρία Ταχιάου κάνοντας έκκληση στον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, να δοθούν «ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις προς όλους τους φορείς»
Για ενδοϋπουργικές παραφωνίες που προκαλούν ανησυχία και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους των μεταλλείων Χαλκιδικής κάνει λόγο το Ποτάμι.

Οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Αμυράς, Χριστίνα Ταχιάου και Γρηγόρης Ψαριανός, σε ερώτησή τους, επισημαίνουν ότι από τη μια ο αρμόδιος υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης «εμμένει στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο της επένδυσης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Γιάννης Τσιρώνης, κρατά λιγότερο απόλυτη στάση, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα γίνουν ενέργειες που μπορεί να ζημιώσουν το Δημόσιο και θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι της επένδυσης».

Υποστηρίζουν πως «τα παραπάνω προκαλούν αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στα μεταλλεία, οι οποίοι με επιστολές τους προς την κυβέρνηση εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της εργασίας τους, ενώ μετά και από την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο κύρος Λαφαζάνης στις 26.02.15 για ανάκληση της έγκρισης δόμησης του εργοστασίου, προχώρησαν, σήμερα, σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις».

Οι τρεις βουλευτές κάνουν έκκληση στον υπουργό να δοθούν «ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις προς όλους τους φορείς και ζητούν ενημέρωση μεταξύ άλλων για τις τελικές προθέσεις του υπουργείου σχετικά με το μέλλον της επένδυσης, τις επιπτώσεις σε περίπτωση ακύρωσης -οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές- καθώς και για το μέλλον συνολικά των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη χώρα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, οικονομικά οφέλη για το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργία θέσεων εργασίας».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑