Ελλάδα

Published on March 5th, 2015 | by fileto

0

Η Ντόρα ζήτησε την παραίτηση του Σαμαρά

Στηλώθηκε στα πόδια του και προκαλεί να τον ρίξουν όσοι τον αμφισβητούν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ οι προηγούμενοι αρχηγοί της παράταξης μόλις έχαναν υπέβαλλαν και τις παραιτήσεις τους.

Προφανώς τα πράγματα στη ΝΔ θα πάρουν άσχημη τροπή αν συνεχίσει την ίδια τακτική, οπότε και θα οδηγηθεί η παράταξη σε ρήξη και ανατροπή του, δίνοντας του παράλληλα το δικαίωμα να προχωρήσει σε δημιουργία νέου κόμματος.

Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την αρχηγία της ΝΔ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην ΚΟ, Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποχώρησαν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τι συνέβη σήμερα

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο εσωτερικό του κόμματος, στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ της ΝΔ, σήμερα Πέμπτη.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έριξε το γάντι στους αμφισβητίες και δελφίνους προκαλώντας τους: «Όποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς αν και είπε ότι σκέφτηκε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου ανέφερε ότι θα ανακοινώσει εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει εσωστρέφεια, αλλά ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος.

Προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές σχεδόν σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού, ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα αλλά και τη δημιουργία νέων οργάνων.

Μεταξύ αυτών, η δημιουργία άτυπου δεκαπενταμελούς συμβουλίου, που θα λειτουργεί συμβουλευτικά στον πρόεδρο, θα συνέρχεται τακτικά και θα θεσμοθετήσει το επόμενο τακτικό συνέδριο.

Θα συμμετέχουν όσοι έχουν θεσμικό ρόλο στο κόμμα και στην ΚΟ, δηλαδή οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γραμματέας της ΚΟ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας του κόμματος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Θα συμμετέχουν και τρεις βουλευτές που θα εκλέξει απευθείας η ΚΟ, στην επόμενη σύγκλησή της. Θα συμμετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και δύο σύμβουλοι του προέδρου.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τις τελευταίες κινήσεις της και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και ανέφερε ότι η ΝΔ θα αποτελέσει το χώρο προστασίας των διωκόμενων από την κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς, είχε ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις το προηγούμενο διάστημα και υποστήριξε σε ένα σημείο ότι η βασική αιτία της ήττας ήταν ότι οι πολίτες κατά βάση ψήφισαν αντιμνημονιακά.

Ντόρα: Παραιτήσου και πάμε σε έκτακτο συνέδριο

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε ευθέως την παραίτηση Σαμαρά και διαξαγωγή έκτακτου συνερδρίου προκειμένου να εκλεγεί νέος αρχηγός. «Όποτε έχαναν οι πρόεδροι της ΝΔ, παραιτούνταν» είπε χαρακτηριστικά.Σημείωσε ότι η σημερινή ΝΔ δεν έχει στίγμα, δεν είναι το κόμμα που εκφράζει τη μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς. «Να επαναπροσδιορίσουμε τον πολιτικό προσανατολισμό μας, το ιδεολογικό στίγμα και τη στρατηγική μας» πρόσθεσε.

Ο Μάκης Βορίδης, τάχθηκε υπέρ της άποψης του κ. Σαμαρά, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης –όπως και η κυρία Μπακογιάννη – ζήτησε έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ANTINEWS

Τεχνηέντως διοχετεύτηκε η πληροφορία ότι η Ντόρα ετοιμάζει ιστορική και βαρυσήμαντη τοποθέτηση ως απάντηση στις προκλήσεις των καιρών για την αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Η παρέμβαση της θα κινηθεί σε τρία επίπεδα: ένα θεσμικό, ένα ιδεολογικό και ένα χρονολογικό:

Βλέποντας τη «λαϊκάντζα», που αυτοαποκαλείται ανανέωση, να καταλαμβάνει το Κοινοβούλιο θα προτείνει:

1. Να μην προκρίνονται για τα ψηφοδέλτια όσοι/όσες δεν έχουν κλείσει το 50ό έτος της ηλικίας τους (χωρίς το ΦΠΑ και την 29/11 κάθε έτους) και δεν έχουν συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης τιμαρίου εξουσίας από παλιό κοινοβουλευτικό του κόμματος.

2. Να θεσπιστεί ποσόστωση στα όργανα του κόμματος για την οικογενειοκρατία, προκειμένου το κόμμα να μη χάσει το ελιτίστικο πνεύμα του και την κληρονομική διαδοχή στις θέσεις και τα αξιώματα.

Στο ιδεολογικό επίπεδο αναμένεται να κατέβει με την «φιλελεύθερη πλατφόρμα», αναλλοίωτη ιδεολογικά από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. Προστατευμένη ονομασία προέλευσης, made in Crete και τα σχετικά.

Στο χρονολογικό επίπεδο, αναμένεται να ζητήσει από την ΚΟ να αποφασίσει ότι δεν βρισκόμαστε στο 2015, αλλά στο 2009. Είναι Άνοιξη, η Κυβέρνηση Καραμανλή πνέει τα λοίσθια και ουδείς σώφρων ποντάρει εναντίον της για τη διαδοχή. Να παραγραφούν για το κόμμα όσα έγιναν στο μεσοδιάστημα και τα αρμόδια όργανα να την αποκαταστήσουν, όσον αφορά τη διαγραφή της. Ως απλός στρατιώτης θα προσφέρει και από τη θέση της Προέδρου. Κάποιου Πολιτικού Ινστιτούτου.

Οι πρώην Δημοκράτες Συμμαχητές της Ντόρας θα φροντίσουν για την υπερπροβολή των θέσεων της στα φίλια ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει, το οποίο και επικροτούμε είναι εν ολίγοις: η Ντόρα κι αν επέρασε ανθεί και φέρει κι άλλο.

Ανανέωση τώρα στη ΝΔ, με μεταβατικό Πρόεδρο τον Πικραμμένο. Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάζει τη χώρα ανενόχλητος με σύνθημα «πρώτη φορά σουρεαλιστικά» , όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται για να ανακληθούν μόλις φωνάξουν τέσσερις πέντε με λογαριασμό στο τουίτα.

Αλλά κι αυτό προς όφελος της πολιτικής αριστοκρατίας είναι. Μόλις σπάσουν τα μούτρα τους τα λαϊκίστικα πειράματα με όλα τα «πρώτη φορά» που έχουν ξαναγίνει , ο λαός θα γυρίσει μαζικά στις αξίες της οικογενειοκρατίας και των άξιων βουλευτών που παλεύουν δεκαετίες για τα ρουσφέτια του.

Μ.Ο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑