Βαλκάνια

Published on April 14th, 2015 | by fileto

0

Οι Βούλγαροι εκθέτουν τη Θράκη στο Παρίσι

“Ανοίγει” σήμερα, τις πύλες της, στο Μουσείο του Λούβρου, η έκθεση “Εποποιία των Θρακών Βασιλέων”, με αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού των Θρακών, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα βουλγαρικά εδάφη.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ’.

Η συλλογή, που μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιλαμβάνει αντικείμενα από 17 μουσεία της Βουλγαρίας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και οι υπουργοί Πολιτισμού της Βουλγαρίας και της Γαλλίας Βεζντί Ρασίντοφ και Φλερ Πελερίν αντίστοιχα, αναμένεται να δώσουν το “παρών” στα εγκαίνια.

Μεταξύ των ειδικών προσκεκλημένων είναι η επικεφαλής της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

“Είμαι περήφανος που το όνομα της Βουλγαρίας έλαμψε, για πρώτη φορά, στην πρόσοψη του Λούβρου” δήλωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την εφημερίδα “Standart” της Σόφιας, από το Παρίσι, ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού Βεζντί Ρασίντοφ.

Ο Βούλγαρος υπουργός εκτιμά ότι την έκθεση θα επισκεφθούν περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑