Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 16th, 2015 | by fileto

0

Μειωμένη κίνηση τουριστών στο αεροδρόμιο Καβάλας

«Το πρώτο τρίμηνο του 2015, έδειξε αύξηση της κίνησης στα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης κατά 33% και 25% αντίστοιχα, κυρίως όμως από το εσωτερικό. Δηλαδή οι Έλληνες μετακινούνται αρκετά εντός της χώρας.

Όμως το 2015 δείχνει ότι θα υπάρξει μείωση των προγραμματισμένων αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό κατά 2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο προγραμματισμό το 2014» τονίζει ο γνώστης του τουρισμού στην χώρα μας κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης.

«Σημαντική μείωση κατά 23% αναμένεται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Μείωση από 2% ως 9% επίσης αναμένεται στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Κω, της Ρόδου, της Κεφαλονιάς, των Χανίων και της Καβάλας». Υπάρχουν όμως και αεροδρόμια στα οποία αναμένεται να καταγραφεί αύξηση της κίνησης.

«Από την άλλη πλευρά, εντυπωσιακή είναι η αύξηση των προγραμματισμένων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης κατά 34% και της Σάμου κατά 29%. Σημαντικές αυξήσεις, μεταξύ 10% και 23%, αναμένονται στα αεροδρόμια του Άραξου, της Ζακύνθου, της Σκιάθου και του Ακτίου σύμφωνα στοιχεία, διασταυρωμένα με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και τον ΣΕΤΕ» υπογραμμίζει ο Γ.Κωνσταντινίδης.

Οι προβλέψεις για την ακτοπλοία μέχρι το τέλος του 2015 κάνουν λόγο για αύξηση κατά 12% στις μετακινήσεις με πλοία προς και από όλους τους προορισμούς της Ελλάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑