Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 3rd, 2015 | by fileto

0

Ζητούν απεγνωσμένα δάσκαλο στο Λάκωμα Σαμοθράκης

Στον αγώνα για καλύτερη εκπαίδευση εντάχθηκαν και οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος της ακριτικής Σαμοθράκης, αφού το σχολείο λειτουργεί από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς με έναν μόνο εκπαιδευτικό, ο οποίος διδάσκει παράλλληλα σε έξι τάξεις. Τα προβλήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει ολόκληρη την , αλλά ιδιαίτερα τις ακριτικές και νησιώτικες περιοχές, οι οποίες δέχονται πολύ μεγαλύτερα χτυπήματα απο τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι γονείς ζητάνε άμεσα τη πρόσληψη δεύτερου εκπαιδευτικού όπως ορίζει η νομοθεσία, ενώ κύρηξαν αποχή από σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Σας ενημερώνουμε ότι οι γονείς του Δημοτικού και του Νηπειαγωγείου Λακκώματος Σαμοθράκης, αποφασίσαμε ομόφωνα να απέχουνε τα παιδιά μας από τα μαθήματα του σχολείου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη δεύτερου δασκάλου για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.Δυστυχώς μέχρι και σήμερα το σχολείο μας λειτουργεί μόνο με ένα εκπαιδευτικό! Θεωρείτε πως είναι εφικτό να διδαχθούν τα μαθήματα έξι τάξεων επαρκώς και παράλληλα σε ένα εξάωρο από έναν εκπαιδευτικό? Είναι φύσει αδύνατον.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑