Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 13th, 2015 | by fileto

0

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Θράκη

Tην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά που μπορούν να βρουν λύσεις για τη χώρα, επεσήμανε ο Στ.Θεοδωράκης. “Εμείς λέμε ότι υπάρχουν περιθώρια άσκησης μιας καινούργιας πολιτικής, αρκεί να μπουν στα πράγματα σύγχρονοι δημιουργικοί άνθρωποι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού από τον Έβρο, όπου πραγματοποίησε περιοδεία και συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι θα πρέπει «να αναλάβει τις ευθύνες του». “Βλέπω την ελληνική κυβέρνηση να περνάει από τη συνθηματολογία και της αγριάδα την αντιπολιτευτική σε μια απόλυτη υποταγή.

Αν μπορεί να κυβερνήσει με τους 153, να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να έρθει στη Βουλή να το πει και από αυτή τη Βουλή να βρούμε μια λύση προς όφελος των πολλών. Εμείς λέμε ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανοιχτά μυαλά, προοδευτικά μυαλά, ανθρώπους που έχουν δουλέψει και που μπορούν να βρουν έξυπνες λύσεις για τη χώρα.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση; Εάν θεωρεί ότι υπάρχουν, εάν θεωρεί ότι οι υπουργοί που έχει είναι οι καλύτεροι, ας συνεχίσει», τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι “αυτή η κυβέρνηση έχει δύο τύπους υπουργών. Έχει είτε ιδεοληπτικούς ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, δεν ξέρουν, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα».

«Καθημερινά προκύπτουν προβλήματα από την μεγάλη ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο που θα υπογραφεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, θα υπηρετηθεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και ως εκ τούτου θα εφαρμοστεί».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε επίσης ότι «δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε εκλογές» και πρόσθεσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση, η οποία εξαπατά τους πολίτες. Φέρνοντας δε ως παράδειγμα την καθημερινότητα είπε ότι «δεν έχουμε την απαίτηση από την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου να λύσουν το πρόβλημα στη Συρία. Έχουμε όμως την απαίτηση να ασχοληθούν με πολύ συγκεκριμένα, μικρά πράγματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑