Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 15th, 2015 | by fileto

0

Δεν περίμενε τους χοτζάδες ο Θεοδωράκης να προβλέψουν

Την πρόβλεψη ότι αργά ή γρήγορα και σίγουρα μέσα στην επόμενη χρονιά ο κ. Αλ. Τσίπρας θα εξαναγκασθεί να αναζητήσει μια άλλη κυβερνητική λύση έκανε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι το υφιστάμενο υπουργικό είναι αδύνατον με τη σημερινή του σύνθεση να ανταποκριθεί στα μείζονα προβλήματα της χώρας, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προσέλκυση επενδύσεων ή η κινητροδότηση των εξαγωγών.

Φυσικά τις προβλέψεις δεν τις έκανε κανείς χότζας στη Θράκη όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο αρχηγός του Ποταμιού αλλά από τις εξελίξεις τις οποίες βλέπει να φέρνουν αδιέξοδα.

«Αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να τα λύσει η σημερινή κυβέρνηση, όχι γιατί έχει 153 βουλευτές, αλλά γιατί δεν έχει δυναμική, δεν έχει τους ανθρώπους και τις πειστικές λύσεις απέναντι στην πλειοψηφία. Χρειάζεται καινούργια νομιμοποίηση η κυβέρνηση, όχι από εκλογές αλλά μέσα από μια μεγαλύτερη κοινοβουλευτική βάση που πιθανόν θα της δώσει και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή. Μέσα στο 2016 οπωσδήποτε θα έχουμε εξελίξεις», προέβλεψε ο κ. Στ. Θεοδωράκης και περιέγραψε με άκρως απαξιωτικό τρόπο το σημερινό υπουργικό συμβούλιο: «Η κυβέρνηση απαρτίζεται είτε από ιδεοληπτικούς ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα είτε από άτομα που έχουν μεν κάποιες προθέσεις αλλά δεν έχουν καμία ικανότητα», τόνισε και χαρακτήρισε τον συνδυασμό του υπουργικού συμβουλίου «ένα εκρηκτικό μείγμα ακυβερνησίας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑