Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 15th, 2015 | by fileto

0

Περίσσεψε η φιλανθρωπία στην κρίση

Πενήντα χιλιάδες δωρεάν υγιεινά γεύματα θα λάβουν 1.030 μαθητές από 13 σχολεία σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικά περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Ημαθίας μέχρι και τον Ιανουάριο 2016 στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – Διατροφή: Υλοποίηση σε Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές». Το έργο υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis με τη στήριξη του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Σύμφωνα με στοιχεία του Prolepsis, το ποσοστό των οικογενειών που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια στα συγκεκριμένα σχολεία προσεγγίζει κατά μέσο όρο το 83% και το ποσοστό των οικογενειών που αντιμετωπίζει πείνα το 53%. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ένας στους πέντε μαθητές των σχολείων αυτών είναι λιποβαρής, ενώ στο 41% των οικογενειών κανένας από τους δύο γονείς δεν έχει εισόδημα.

Το Πρόγραμμα «Διατροφή» υλοποιείται για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά από το Ινστιτούτο Prolepsis με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχοντας διαθέσει από το 2012 περισσότερα από 11 εκατομμύρια γεύματα σε 450 περίπου σχολεία και 75.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, καλύπτει 8.800 περίπου μαθητές σε σχολεία που βρίσκονται στις πιο ευάλωτες κοινωνικοοικονομικά περιοχές της χώρας, ενώ οι αιτήσεις σχολείων για καθημερινή σίτιση φτάνουν τις 2.050 με 258.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑