Εκδηλώσεις

Published on December 18th, 2015 | by fileto

0

Η Ονειρούπολη στο φόρτε της στη Δράμα

Ένα ακόμα πλούσιο Σαββατοκύριακο με δράσεις, χορούς, μπάντες και συναυλίες υπόσχονται οι διοργανωτές της Ονειρούπολης.

«Μικροί και μεγάλοι φίλοι, ελάτε να παίξουμε στο «Σπίτι των Ρομπότ» με τα πανέξυπνα  ρομποτάκια Lego Mindstroms. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο «Εργαστήρι του Αη Βασίλη», αλλά και στο σπιτάκι του «Πελίτι» για πλούσιες δράσεις. Ταυτόχρονα στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» μπορούμε να παρακολουθήσουμε, χορωδίες, μπαλέτο και χορούς από συλλόγους.

Το Σαββατοκύριακο κλείνει με τα βλέμματα των νέων την Κυριακή το βράδυ στην Κεντρική Σκηνή και στην συναυλία του αγαπημένου τραγουδιστή και συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου. »

Το πρόγραμμα

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

10:00 – 21:00 Εργαστήρι Τεχνολογίας. Το Τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, παρουσιάζει «Το Σπίτι των Ρομπότ» παίξε και εσύ με τα Lego Mindstroms. Προσοχή! Προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstroms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουν τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας;

10:00 – 14:00  Σπιτάκι «Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους». Διήγηση γαλλόφωνων παραμυθιών στα ελληνικά, από το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

10:00 – 14:00 «Εργαστήρι του Αη Βασίλη».  Οι κατασκευές με τους μικρούς μας φίλους αποπνέουν άρωμα Γαλλίας. Είναι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με οικολογική συνείδηση από το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

10:00 – 14:00 Εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι». «Αλλάζοντας τον κόσμο με το πιρούνι μας». Η δράση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το σπίτι του «Πελίτι» και θα περιλαμβάνει μαγειρέματα, κατασκευές με σπόρους, ομιλίες, μουσική και πολλές εκπλήξεις!

10:00 – 11:30 Κεντρική Σκηνή. Η χορωδία και το χορευτικό από το Κ.Α.Π.Η. Φιλύρου Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη θα χορέψουν για μας και θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικους σκοπούς και κάλαντα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιονερίου Κιλκίς «το Μιστί» και η Ένωση Σμυρναίων Μικρασιατών Βορείου Ελλάδος θα μας σεργιανίσουν σε Καππαδοκικούς και Μικρασιάτικους ρυθμούς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει Μακεδονικούς χορούς.

11:30 – 12:00 Κεντρική Σκηνή. Οι σχολές Corte βάζουν τα γιορτινά τους! Μικρές μπαλαρίνες και μοντέρνα ξωτικά πλημμυρίζουν τη σκηνή της «Ονειρούπολης».

12:00 Αφετηρία Δικαστικό Μέγαρο Δράμας. Χρώματα, μουσική και χορός! Οι Αγιοβασιλίνες της σχολής χορού Έλενας Αγγέλοβα & Λαμπρινής Καλφοπούλου χορεύουν στους δρόμους της πόλης στους ρυθμούς της Φιλαρμονικής Χωριστής. Θα τις συνοδεύσουν ο εντυπωσιακός ξυλοπόδαρος Αη Βασίλης με την Αγιοβασιλίνα του από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο».

12:00 – 13:00 Κεντρική Σκηνή. Επίδειξη Taekwon-Do ITF από τον Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων» Δράμας. Αθλητές ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, μας παρουσιάζουν τον μαγευτικό κόσμο του Taekwon-Do ITF.

13:00 – 14:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Σ.Ε.Ρ.Γ. μας παρουσιάζει τον υπέροχο κόσμο και τα οφέλη της Ρυθμικής Γυμναστικής. Ελάτε να τον θαυμάσουμε.

14:00 – 14:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κισσαρίου «Άγιοι Πέτρος & Παύλος» παρουσιάζουν τα δρώμενα «Τα Εννιά Φαϊά» καθώς και κάλαντα και χορούς από την περιοχή της Θράκης.

15:00 – 16:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου Δράμας «Το Καρς» παρουσιάζει  τη θεατρική παράσταση «Η Κουτσή» σε ποντιακή διάλεκτο. Η παραδοσιακή χορωδία τραγουδά κάλαντα του Πόντου, της Μακεδονίας, του Βυζαντίου και τα χορευτικά τμήματα χορεύουν χορούς από τον Πόντο.

16:00 – 16:30 Κεντρική Σκηνή. Χορωδία Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρθενών.

16:30 – 18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν.Δράμας «Ο Έβρος» υποδέχεται τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «Το Κάστρο» και μας γεμίζουν με ήχους και χορούς της Θράκης σε ένα μεγάλο γλέντι για όλο τον κόσμο.

18:00  Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, και οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν.Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» χαρίζουν χρώματα, μουσικές και χορούς με τα τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων «Ακρίτες Ν.Κρώμνης», «Κομνηνοί», «Θρακική Εστία» και «Παμμικρασιατικός».

18:00 – 20:00 Κεντρική Σκηνή. Τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα γιορτάζουν τα 34 χρόνια λειτουργίας τους, παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες χαρίζοντας κέφι και πολύ χορό.

18:30  Κέντρο Νεότητας (Παλιό Δημαρχείο). Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού θα μας παρουσιάσει αναπαράσταση του Χριστουγεννιάτικου τοπικού εθίμου της «Καντίλκας».

19:00 – 20:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού – Δεδρακίων «Ρωμανία» παρουσιάζει χορούς από τον Πόντο και υποδέχεται τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβαλλουρίου Κερκυρας που μας ταξιδεύει με την χορωδία και το χορευτικό του τμήμα στην … Κέρκυρα!

19:30 – 21:00 Μικρή Σκηνή. Οι Μικροί Κινηματογραφιστές είναι ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που θα εισάγει τα παιδιά στη συναρπαστική διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή όλων των ταινιών σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Εισήγηση: Γαβριήλ Τζάφκας

20:00 – 21:00 Κεντρική Σκηνή. Επίδειξη Taekwon-Do από τον Αθλητικό Σύλλογο Δράμας «Zen». Τμήματα παιδιών, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

10:00 – 21:00 Εργαστήρι Τεχνολογίας. Το Τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, παρουσιάζει «Το Σπίτι των Ρομπότ» παίξε και εσύ με τα Lego Mindstroms. Προσοχή! Προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstroms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουν τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας;

11:00 – 11:30  Κεντρική Σκηνή. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με χορευτικές δημιουργίες από το τμήμα μπαλέτου Δήμου Προσοτσάνης.

11:00  Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου  πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, και οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν.Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» παρουσιάζουν παραδοσιακά παιχνίδια της Ελλάδας. Εφοδιαστείτε με κέφι και λάβετε θέση!

11:30 – 12:30 Κεντρική Σκηνή. Τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα γιορτάζουν τα 34 χρόνια λειτουργίας τους, παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες χαρίζοντας κέφι και πολύ χορό.

12:00 Κεντρικά σημεία της πόλης. Το συγκρότημα κρουστών Blocko Da Grecia «Fasarioso» μας ξεσηκώνει με Βραζιλιάνικους και Ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς.

13:00 – 13:30 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα από τη Μικρά Ασία.

13:30 Σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το Λύκειο Ελληνίδων τραγουδά τα κάλαντα της Θράκης και αναπαριστά το «Έθιμο της Καμήλας» από την Θράκη, δίνοντας μια αυθεντική παραδοσιακή νότα στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.

13:30 – 14:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολεύκης παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα έθιμα, κάλαντα, ευχές και χορούς της Θράκης.

14:00 – 15:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας», ο Σύλλογος Μικρασιατικών και Καππαδοκικών Δεσμών Κάτω Νευροκοπίου και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αλιστράτης παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικα έθιμα, κάλαντα και χορούς της Ελλάδας και των Αλησμόνητων Πατρίδων.

15:30 Κεντρική Σκηνή. Το συγκρότημα κρουστών Blocko Da Grecia «Fasarioso» που έχει ξεσηκώσει με Βραζιλιάνικους και Ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς  σε διάφορα σημεία της πόλης, καταλήγει στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» και μας διασκεδάζει.

16:30 – 17:30 Κεντρική Σκηνή. Χοροί και τραγούδια της Ηπείρου από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Κάτω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης «Η Αναγέννηση». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης χορεύει σε Θρακιώτικους ρυθμούς.

17:00 – 17:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δυτικής Θεσσαλονίκης θα μας παρουσιάσει χορούς της Μακεδονίας και από τα νησιά του Αιγαίου

18:00 Ν. Κρώμνη, έναντι εισόδου  πάρκου Κομνηνών. «Ονειρούπολη Δυτικά», οι επαγγελματίες εστίασης, και οι Σύλλογοι «Ακρίτες Ν.Κρώμνης» και Γ.Σ. «Ακρίτας» παρουσιάζουν τον Μουσικό Σύλλογο «Αρίων» που γεμίζει την ατμόσφαιρα με μουσικές και ρυθμούς για όλους.

19:30 – 21:00 Μικρή Σκηνή. Οι Μικροί Κινηματογραφιστές είναι ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που θα εισάγει τα παιδιά στη συναρπαστική διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή όλων των ταινιών σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Εισήγηση: Γαβριήλ Τζάφκας

19:30 Κεντρική Σκηνή. Ο αγαπημένος μας συνθέτης και τραγουδιστής Γιώργος Παπαδόπουλος, πιστός στο ραντεβού του με την «Ονειρούπολη», έρχεται για να προσφέρει μία αξέχαστη μουσική βραδιά με τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Μια συναυλία για να απολαύσουμε τον Γιώργο Παπαδόπουλο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

20:00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. «Τα Χριστούγεννα του Ζορμπά». Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και τις χορωδίες του παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι από τον Handel στον Mozart, από τον Beethoven στον Grieg, από τον Shostakovich στον  Preisner & Samara και κλείνει με τον μυθιστορηματικό αντι-καθρεπτισμό του μεγάλου μας λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» με την υπέροχη μουσική του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολουθείστε στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/OneiroupoliDramasOfficial/?fref=ts

για να απολαύσετε τις εκπλήξεις και τους διαγωνισμούς που σας περιμένουν…..


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑