Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2016 | by fileto

0

Υδροπλάνα και στην Αλεξανδρούπολη

Αναθερμαίνεται το project των υδροπλάνων στην Ελλάδα μετά την πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ να αναλάβει συντονιστικό ρόλο για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων, με κινεζικό fund να μπαίνει στο «παιχνίδι» για πρώτη φορά, αλλά και Ευρωπαίους επενδυτές να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Ο βασικός μέτοχος της εταιρείας που κατασκευάζει τα υδροπλάνα «Dornier Seastar», το κινεζικό Fund «SEAWINGS AIRCRAFT (JIANGSU) CO.LTD AND WUXI INDUSTRIAL DEVELOPMENT GROUP CO.LTD», σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, φτάνει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα για να έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

Το κινεζικό Fund, το οποίο έχει επενδύσει 120 εκατ. ευρώ στο project Dornier Seastar, έχει δείξει σημαντικότατο ενδιαφέρον για την αγορά της Ελλάδας στους τομείς υδατοδρόμια/υδροπλάνα και γι’ αυτόν τον λόγο έξι υψηλόβαθμα στελέχη του θα βρίσκονται από τις 24-27 Ιανουαρίου 2016 στη χώρα μας για συναντήσεις με θεσμικούς φορείς αρμόδιους επί του θέματος.

Οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει την κατασκευή στο εργοστάσιο της Dornier στο Μόναχο 50 αεροσκαφών τύπου Seastar, μέσω της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ζήτησαν πρόγραμμα επαφών τους με κυβερνητικά στελέχη και επισκέψεις σε λιμάνια όπου πρόκειται να λειτουργήσουν υδατοδρόμια.

Μέχρι στιγμής με πρωτοβουλία του Ταμείου έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας. Στη διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Παξούς, Πάτρα, Λαύριο, Αγ. Μαρίνα (Ραφήνα), Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Βόλο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑