Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 27th, 2016 | by fileto

0

Οι αγρότες πάνε Agrotica αλλά όχι για ενημέρωση

Την κλιμάκωση των αγώνων τους με αποκλεισμούς δρόμων για περισσότερες από δύο ώρες αποφάσισαν οι αγρότες από όλη την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των διασκέψεων σε Θεσσαλονίκη και Νίκαια, το μεσημέρι της Τρίτης.

Επιχειρώντας μάλιστα να αποσαφηνίσουν τη θέση τους αναφορικά με την πρόσκληση για διάλογο που τους απηύθυνε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα, οι αγρότες έθεσαν ως προϋπόθεση την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό προκειμένου να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση τόσο για τα θέματα αυτά όσο και για το κόστος παραγωγής.

Ζήτησαν μάλιστα να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica 2016.

«Αύριο κατεβαίνουμε από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχουμε και εμείς στο συλλαλητήριο», ανέφερε στο Agronews ο κ. Βασίλης Στεφανακίδης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ορεστιάδας, από το μπλόκο των Καστανιών, το οποίο αύριο δεν θα κλείσει καθόλου τους δρόμου, για να διευκολυνθεί η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε πως «ήδη έχουμε μισθώσει ένα λεωφορείο για το σκοπό αυτό».

Ανάλογα σχέδια, για ισχυρή παρουσία στη διαδήλωση στην πλατεία της ΧΑΝΘ, έχει εκπονήσει και το μπλόκο του Τελωνείου των Κήπων στο Νότιο Έβρο, όπως μας είπε ο κ. Κώστας Αλεξανδρής πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Στο συγκεκριμένο σημείο οι αγρότες κράτησαν σήμερα κλειστό το δρόμο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο από τις 6 έως τις 9 το βράδυ και το ανάλογο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν και αύριο, αφού στο μπλόκο θα παραμείνει ομάδα περιφρούρησης.

Μεγάλη κινητοποίηση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη επίσης στα μπλόκα της Χρυσούπολης και των Κερδυλλίων, τα οποία από την περασμένη εβδομάδα κρατούν επ’ αόριστον κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας οδού, ενώ κι η Δράμα, με τα τρία μπλόκα που διατηρεί (διασταύρωση Κοκκινογείων, Τελωνείο Εξοχής και Μάρμαρα Σκαρή και ανοιγόκλεισε τους δρόμους μεταξύ 12 και 2 και θα κάνει το ίδιο και στις 6 με 9 το βράδυ), ετοιμάζεται να στείλει ισχυρές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη.

Στον Προμαχώνα νωρίτερα σήμερα μετέβη μεγάλο αριθμός πολιτών από την πόλη των Σερρών, στην οποία δεν άνοιξε κανένα κατάστημα, για λόγους συμπαράστασης στους αγρότες. Οι τελευταίοι απαγορεύουν από το μεσημέρι τη διέλευση των οχημάτων από και προς τη γειτονική Βουλγαρία, με συνέπεια η ουρά των φορτηγών με προορισμό την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, να ξεπερνά, πλέον τα 2 χλμ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑