Άποψη - Γνώμη

Published on February 6th, 2016 | by fileto

0

Βρώμικο παιχνίδι!

“Κέντρα ιδιοτελών και κατά κανόνα διαπλεκόμενων και άνομων συμφερόντων, κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση».

Την δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι η κυβέρνηση δεν έχει πυξίδα, αλλά ούτε και την θέληση να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα.

Πάσχει κι αυτή από το Βαλκανικό Σύνδρομο «πάντα φταίει κάποιος άλλος» και ουσιαστικά ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα αναζητώντας στους Ευρωπαίους και στους δανειστές λύση για τα προβλήματα που και η ίδια δημιούργησε.

Η χώρα πάσχει πλέον από πολιτικό προσωπικό και αυτό είναι ηλίου φαεινότερον, μια και αναζητεί διέξοδο για την έξοδό της από το γενικότερο πρόβλημα.

Οι ξένοι που θέλουν την Ελλάδα υποχείριο για να διασφαλίσουν την παντοκρατορία τους σε μια χρεοκοπημένη χώρα, επειδή της δάνεισαν πάσχουν επι πλέον από το προτεσταντικό σύνδρομο ότι ο δανειζόμενος δεν πρέπει μόνο να πληρώσει το χρέος αλλά και να τιμωρηθεί επειδή το ζήτησε.

Μην τρέφετε αυταπάτες ότι οι ξένοι θέλουν να μεταρρυθμίσουν το Κράτος στην Ελλάδα και γι’ αυτό πιέζουν μέσα από μέτρα και ισοδύναμα.

Η οργή πλέον ξεχειλίζει και στην Ευρώπη από τις ορδές των μεταναστών που οι ευρωπαίοι βλέπου να σουλατσάρουν έξω από το σπίτι τους.

Κι από την άλλη η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιθυμούν σφόδρα να διαχειριστούν μια κατάσταση η οποία δεν διαχειρίζεται αν δεν ξηλωθεί μια για πάντα ένα καθεστώς το οποίο ουδείς ενδιαφέρεται να αποδομήσει.

Η διαφθορά και το πελατειακό κράτος δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη χώρα μας και το σύστημα εξουσίας που διαθέτει.

Το σύστημα έχει δομηθεί έτσι που από μόνο του θέλει έναν λαό να υπηρετεί μια μικρή κάστα εξουσίας η οποία ακόμη και στην κρίση …κονομάει κανονικά και χωρίς τσίπα.

Η Ελληνική κοινωνία δεν έχει κανένα ενδοιασμό να λειτουργήσει σε ένα υγιές περιβάλλον και να ξεφύγει από τα κάθε λογής λαμόγια που τρώνε τις σάρκες της.

Σε μια συνέντευξή του ο αποπεμφθείς γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ξεκεθαρίζει: «Να μην υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα; Αυτό είναι ουτοπία. Η Ελλάδα για να φτιάξει χρειάζονται πολλά πράγματα, κυρίως χρειάζεται να φτιάξει η Δικαιοσύνη. Εκεί πάσχουμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό, ούτε το κοινωνικό, είναι η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η καθυστέρηση είναι στα όρια της αρνησιδικίας και η ποιότητα των αποφάσεων… Ήμουν 38 χρόνια δικαστής και ορισμένες αποφάσεις δεν μπορώ να τις αιτιολογήσω».

Και συμπληρώνει απογοητευμένος: «Ούτε ο Χριστός δεν μπορεί να μας φτιάξει αν δεν θέλουμε οι ίδιοι. Για να φτιάξει η Ελλάδα πρέπει εμείς οι ίδιοι να έχουμε συνεχή θέληση», συμπληρώνοντας «ο κλητήρας της πολεοδομίας έβγαζε περισσότερα χρήματα από το διευθυντή διότι έπαιρνε ένα πενηντάρικο τη φορά για να φέρει ένα φάκελο από το υπόγειο κι αυτό το έκανε 100 φορές. Ο διευθυντής μπορεί να έπαιρνε 5000, αλλά με κίνδυνο να διασυρθεί να πάει φυλακή. Ο κλητήρας με το “γρηγορόσημο” δεν πάθαινε τίποτα. Άλλωστε, η μικρή διαφθορά γεννάει και τη μεγάλη, διότι διαφθείρει τους πάντες. Μια κοινωνία μπορεί να διαχειριστεί ένα 10% λαμόγια, αν όμως το 90% της κοινωνίας είναι λαμόγια, δεν γίνεται τίποτα, η μειοψηφία δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Σε μια τέτοια σάπια κατάσταση έπρεπε να έρθει το Κράτος και η κυβέρνηση με παρρησία και να αρχίσει το ξεκαθάρισμα.

Να ψάξει και να ξεψαχνίσει πως φτιάχτηκαν περιουσίες, σπίτια και κρυφές καταθέσεις σε βάθος 20ετίας.

Να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι και να μην αφήσει ούτε μια κηλίδα σκοτεινή, ώστε να έρχονται πρώην υπουργοί που υπηρέτησαν δουλοπρεπώς το σύστημα, να λένε: «Μαζί τα φάγαμε!».

Δεν είναι δυνατόν αυτοί που βάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού να ζητούν τα ρέστα από όσους είναι εκτός αυτού και λειτουργούν μέσα σε αυτό ως «ο καλός στρατιώτης Σβέικ».

Ρίχνουν ανάθεμα στους αγρότες ότι είναι φοροφυγάδες και λαμόγια, λες και αυτοί έκαναν επάγγελμα το λαμογιλίκι, αν δεν το επέτρεπαν οι ίδιοι που το πρωί είπαν άλλα, το μεσημέρι το ξανασκέφθηκαν και το απόγευμα άλλαξαν γνώμη και άποψη για να κερδίσουν …μια μερίδα εξουσίας!

Ποιος υποστήριζε το κίνημα «δεν πληρώνω», τους αγανακτισμένους, τους ακτιβιστές κατά της παλιάς νοοτροπίας και κάθε εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας;

Κοντή η μνήμη, αλλά πιο κοντή η θέληση για ανατροπές.

Τελικά όλα έγιναν για να στηθεί ένα νέο σύστημα που θα περιέχει και τον κορμό του παλαιού αλλά θα είναι κλαμπ μόνο για μέλη.

Αυτό τελικά είναι απλά …μια από τα ίδια!

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση η οποία θα αποφασίζει έστω σκληρά, έστω με κόστος στην ζωή των καθημερινά βασανιζόμενων ανθρώπων αλλά από την άλλη θα αποπνέει και αίσθημα δικαίου για τις πράξεις της.

Διαφορετικά όλη αυτή η διαχείριση που γίνεται παραπέμπει σε βρώμικο παιχνίδι, το οποίο γίνεται στην πλάτη ενός λαού που πονά, που σέρνεται, που ματώνει αλλά θέλει να διατηρήσει έστω μια στάλα αξιοπρέπεια πριν στηθεί στις ουρές των συσσιτίων της φιλανθρωπίας που στήνει η κυβέρνηση σήμερα.

Το παιχνίδι είναι βρώμικο και οι υπόγειες διαδρομές για εξασφάλιση συναίνεσης από «πρόθυμους» των μικρών κομμάτων που γειτνιάζουν στην Κεντροαριστερά και θέλουν να γλύψουν ένα κοκκαλάκι εξουσίας, θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, όπου οι πρόωρες εκλογές θα είναι απλά μια αδιέξοδη τυπική διαδικασία!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑