Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 11th, 2016 | by fileto

0

Δεν θα γίνει εγκατάσταση μεταναστών στον Έβρο

«H Κυβέρνηση δεν δρομολογεί με οποιοδήποτε τρόπο πρόσφυγες ή μετανάστες στην περιοχή της Θράκης, πόσω μάλλον στον παραμεθόριο Έβρο» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας την προκήρυξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σχετικά με το πρόγραμμα εγκατάστασης με επιδότηση ενοικίου, που κάνει λόγο για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο για έως 6 μήνες.

Η προκήρυξη προκαλεί ερωτηματικά καθώς μόλις χθες Τρίτη, υπήρχε διάψευση σε κάθε τόνο από τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός, αν και στο έγγραφο αναφέρεται ότι «υπάρχει συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση».

Αναλυτικότερα το σχέδιο προβλέπει την μίσθωση 180 κατοικιών σε περιοχές του Έβρου για να κατοικηθούν από πρόσφυγες και μετανάστες που αιτούνται άσυλο. Αναφέρει επίσης ότι για τον σχεδιασμό αυτόν απαιτείται συνεργασία και των Δήμων.

«Θα υπάρξει άμεσα γραπτή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα» τονίζει ο κ. Κουίκ συμπληρώνοντας ότι «η συνεργασία μας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα είναι και εξαιρετική και επιβεβλημένη και πολύτιμη, στο πλαίσιο του παγκοσμίως αναγνωρισμένου ανθρωπιστικού της έργου. Στο πλαίσια, βεβαίως, των προδιαγραφών που χαράζει η χώρα μας, εναρμονιζόμενη με Συνθήκες και διεθνείς υποχρεώσεις».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑