Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 2nd, 2016 | by fileto

0

Ο Πάνος Καμμένος σήμερα στη Θάσο

Τελικά ο Πάνος Καμμένος κράτησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε χθες το πρωί στη Θάσο, πριν πετάξει με το ίδιο ελικόπτερο για το Κιλκίς, όπου επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής των μεγάλων Κέντρων Φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επίσκεψη του υπουργού έγινε μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Αφορμή για την επίσκεψη ήταν η ανάγκη επιτόπιας επιθεώρησης του χώρου του αεροδρομίου του Πρίνου.

Στόχος ήταν να αποτιμηθεί η κατάσταση για τις εργασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης του πιστού αντιγράφου διπλάνου που επιχειρούσε στον Α’ παγκόσμιο Πόλεμο από τον Πρίνο. Η ρεπλίκα του αεροσκάφους θα πετάξει ξανά στην περιοχή, από τον εγγονό του Βρετανού αεροπόρου, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων λειτουργίας του αεροδρομίου.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως ο Στρατός θα συμβάλλει αποτελεσματικά με μηχανήματα και προσωπικό ώστε ο διάδρομος να είναι έτοιμος περί τα τέλη Μαΐου.

Σε δηλώσεις που έκανε από τον χώρο του αεροδρομίου του Πρίνου, τόνισε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία στην ιστορία της πολεμικής μας αεροπορίας. Είμαι σήμερα εδώ για να συντονιστούμε όλοι μαζί και να ετοιμάσουμε τη μεγάλη και ιστορική εκδήλωση που θα γίνει στις 23 και 24 Ιουνίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βοηθήσουν με το μηχανικό που βρίσκεται σήμερα εδώ να διαμορφώσουν αυτόν τον χώρο που ουσιαστικά θα είναι ένα αεροδρόμιο του πρώτου παγκόσμιου πολέμου που θα δεχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αεροπλάνο του ήρωα που πολέμησε με τις συμμαχικές δυνάμεις την ημέρα της επετείου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑