Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 8th, 2016 | by fileto

0

Φέρτε μαθητές στη Σαμοθράκη λέει ο δήμαρχος

Όπως ήδη γνωρίζετε τα προηγούμενα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015 με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας ¨Έβρου υλοποιήθηκε στα σχολεία του Νομού Έβρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του Νομού πρόγραμμα με τίτλο «Η Νίκη πάει Σχολείο».

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος επισκέφθηκαν τη Σαμοθράκη 1900 μαθητές το 2014 και 600 το 2015 αξιοποιώντας:

  • την προσφορά της Εταιρείας ΣΑΟΣ που προέβλεπε μετακίνηση των μαθητών προς και από το νησί με αντίτιμο εισιτηρίου 5 ευρώ και μετακίνηση εκπαιδευτικών και γονιών με έκπτωση 50%,
  • τις προσφορές των επαγγελματιών εστίασης και διαμονής που πρόβλεψαν ειδικές τιμές για την εξυπηρέτηση των μαθητών και
  • τη διευκόλυνση από το Δήμο Σαμοθράκης ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά των μαθητών στον αρχαιολογικό χώρο και στα αξιοθέατα του νησιού.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για το σχολικό έτος 2015-2016, ενημερώνουμε ότι η Σαμοθράκη προσφέρεται τόσο για μονοήμερη όσο και για διήμερες εκδρομές και σε αυτή μπορείτε να συνδυάσετε αρχαιολογικό θρησκευτικό και φυσιολατρικό τουρισμό.

Όσα σχολεία επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί της Σαμοθράκης, ισχύει:

  • üΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ: Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και με επιστροφή για τους μαθητές το αντίτιμο εισιτηρίου είναι 5 ευρώ. Για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και γονείς προσφέρεται έκπτωση 50% επί των τιμών που ισχύουν. Η επικοινωνία για την έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται άμεσα με τα γραφεία της Εταιρείας ΣΑΟΣ (τηλ. 2551083911, φαξ: 2551033028, mail: info@saos.gr) ενώ ενημέρωση για τα δρομολόγια μπορείτε να έχετε από την ιστοσελίδα saos.gr
  • üΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Επισυνάπτουμε στην παρούσα επιστολή λίστα με προσφορές από τους επαγγελματίες του νησιού. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τους επαγγελματίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πακέτα προσφορών.
  • üΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ: Η εσωτερική μετακίνηση μπορεί να εκτελεστεί με τα λεωφορεία του Δήμου, με αντίτιμο εισιτηρίου 1 ευρώ ανά άτομο ανά ημέρα. Η συνεννόηση για τις ημέρες και ώρες μετακίνησης των επισκεπτών θα γίνεται με το Γραφείο Δημάρχου. (Μαίρη Παπαθανασίου, τηλ. 2551350810,811 Φαξ:2551041204 Mail:dim@samothraki.gr).
  • üΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Στην περίπτωση που επιλέξετε μια μονοήμερη εκδρομή στο νησί μπορείτε να επισκεφτείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο της Παλιάπολης και τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας όπου μπορείτε να επισκεφτείτε την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, να θαυμάσετε το Κάστρο της Χώρας, του οποίου το έργο συντήρησης και ανάδειξης βρίσκεται στη φάση αποπεράτωσης. Κατά το μήνα Μάιο υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης και του Λαογραφικού Μουσείου Σαμοθράκης.
  • üΕπισυνάπτεται ενδεικτικό ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
  • üΣε περίπτωση που επιλέξετε διαμονή περισσότερων ημερών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο Σαμοθράκης για να προγραμματίσετε να εντάξετε και άλλα αξιοθέατα στο πρόγραμμα σας και να καθορίσετε τις μετακινήσεις σας.

Ευχόμαστε να συμπεριλάβετε στους προορισμούς σας τη Σαμοθράκη. Το νησί της ιστορίας, της Νίκης, της φύσης, των νερών και των ιερών χώρων και να απολαύσετε τον τόπο, τις ομορφιές, τις ευωδιές και τις γεύσεις του.

Παρακαλούμε να διαβιβάσετε την επιστολή στα σχολεία της αρμοδιότητας σας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑