Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2016 | by fileto

0

Μπαλάκι οι πρόσφυγες της Ελευθερούπολης

Πέμπτη πρωί και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Καβάλας παρέλαβαν τους πρόσφυγες από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης με προορισμό καθ’ οδόν το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο Κατσικά στον νομό Ιωαννίνων.

Αμέσως ο δήμος Παγγαίου προχώρησε στον καθαρισμό του χώρου και φυσικά μετά από αυτό οδηγήθηκε στην διαδικασία της απολύμανσης για να μπορέσει σε λίγες μέρες να αποδοθεί το γήπεδο στην νεολαία η οποία είχε αναγκαστεί να αναζητήσει άλλους χώρους άθλησης.

Οι πρόσφυγες το απόγευμα της ίδιας μέρας έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Κατσικά» και μόλις το αντίκρυσαν δεν θέλησαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και έμειναν εκεί κρατώντας «όμηρους» τους οδηγούς οι οποίοι έπρεπε να γυρίσουν πίσω στην Καβάλα, μια και το μεταφορικό τους έργο είχε ολοκληρωθεί.

Οι επιβάτες όμως δεν κατέβηκαν από τα λεωφορεία ζητώντας επίμονα οι οδηγοί να τους ξαναγυρίσουν την Καβάλα και συγκεκριμένα στο σημείο από τους οποίο ξεκίνησαν, δηλαδή το κλειστό της Ελευθερούπολης.

Βράδυ Σαββάτου και μετά από εντολή τα λεωφορεία έφτασαν στο γνωστό πάργινγκ της Μουσθένης όπου και σταμάτησαν προκειμένου να πάρουν νέες εντολές μετακίνησής τους μια και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα μεταφερθούν σε κάποιο συγκεκριμένο Κέντρο Φιλοξενίας.

Τελικά χθες τα ξημερώματα και μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες δημάρχου Παγγαίου, κυβερνητικών βουλευτών, Βίτσα και λοιπών εμπλεκομένων τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες πήραν τον δρόμο για το Κέντρο Φιλοξενίας στο Χέρσο του Κιλκίς όπου και έληξε η Οδύσσεια των προσφύγων και των οδηγών του ΚΤΕΛ.

Για να μην γίνει καμία «στραβή» και μια και ο χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελευθερούπολης είχε απολυμανθεί και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να κατοικηθεί, ο δήμος Παγγαίου παρέταξε απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα του δήμου στην είσοδο του γυμναστηρίου τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα.

Πάντως μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν γνωρίζει αν οι πρόσφυγες παρέμειναν στο Κιλκίς ή οδεύουν προς Λάρισα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑