Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 20th, 2016 | by fileto

0

Ανακρίβειες και ψέματα οι καταγγελίες των συνοριοφυλάκων λέει ο Τόσκας

Σε διοικητική διερεύνηση των καταγγελιών που διατύπωσε σήμερα η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων προχωράει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει πως θα απευθυνθεί μέχρι και την εισαγγελία.

Όπως αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι ισχυρισμοί των Συνοριοφυλάκων «είναι ανυπόστατοι, στερούνται πραγματικής βάσης και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες Αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κάνει λόγο για «σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων».

«Η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων (χωρίς πλέον συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν γίνει κανονικοί αστυνομικοί) σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης, μας υποδεικνύει την εθνική πολιτική για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό» τονίζει ο κ. Τόσκας και προσθέτει: Με σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων όπως “ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές”, βλάπτουν τη χώρα. Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑