Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 19th, 2016 | by fileto

0

Κρούσμα οζώδους δερματίτιδας κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στην Καβάλα

Επιβεβαιώθηκε ως θετικό, χθες το απόγευμα από πιστοποιημένο εργαστήριο της Αθήνας το ύποπτο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε μονάδα εκτροφής βοοειδών στο Χαλκερό Καβάλας, μόλις ένα χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται στην περιοχή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβάλας και έθεσε σε καραντίνα την μονάδα και θα οδηγήσει σε θανάτωση τα 75 ζώα που ήταν σταυλισμένα σε αυτήν.

Παράλληλα όπως μας εξήγησε η κτηνίατρος και προϊσταμένη του τμήματος της Κτηνιατρικής στην Καβάλα, Θάλεια Αϊναλίδου, θα υπάρξει επιτήρηση σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων από τον τόπο που βρέθηκε το κρούσμα και έλεγχος σε όλες τις μονάδες που βρίσκονται σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το Χαλκερό.

Πέρα από αυτό απαγορεύεται η έξοδος από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζώντων ζώων, κρεάτων ή πτωμάτων ζώων, ζωοτροφών, υλικών, απορριμμάτων, περιττωμάτων, στρωμνής, κόπρου ή άλλων αντικειμένων που ενδέχεται να μεταδώσουν την οζώδη δερματίτιδα.

Την εφαρμογή της απόφασης αυτής αναθέτει στις οικείες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑