Άποψη - Γνώμη

Published on May 22nd, 2016 | by fileto

0

Βαρέλι δίχως πάτο

Τα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό που ψηφίστηκαν είναι βέβαιο ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ύφεση.

Αυτό το ξέρουν οι πάντες, ακόμη και ο λογιστής της γειτονιάς, πόσο μάλλον όλοι εκείνοι που τα σκέφτονται και τα εκτελούν.

Είναι τραγικό για ακόμη μία φορά που οι μισθωτοί πατέρες του Έθνους, είναι οι πρόθυμοι και αυτοί που έχουν αποδεχθεί ως τετελεσμένο την ατομική τους σωτηρία ως «σωτηρία» δήθεν του Έθνους και των Ελλήνων που τους έστειλαν στην ειδική αποστολή τους.

Οι Θεσμοί κι αυτοί είναι σε μια παιδική χαρά και σε ένα εργαστήρι του τρόμου όπου με αυτοσχεδιασμούς παίζουν με τις ζωές των Ελλήνων.

Το ότι εδώ και πέντε χρόνια ο Ελληνικός λαός είναι το πειραματόζωο της Ευρώπης αποδεικνύεται με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ στο Βέλγιο, την κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών στην Γερμανία και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων στην Γαλλία.

Αυτοί που γελούσαν και λοιδορούσαν τους Έλληνες, να είναι έτοιμοι να δεχθούν τα επίχειρα της ανόητης κριτικής τους.

Η Ευρώπη σε παραζάλη με την αβεβαιότητα να τρέφει το θηρίο της ακροδεξιάς σε Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Κύπρο, Δανία και εσχάτως σε Βέλγιο και Ισπανία.

Το όργιο των τροπολογιών, που κατέληξαν να είναι ντροπολογίες, όπου ο κάθε κομματάρχης βάζει στεγανά στην εκλογική του πελατεία φανερώνει ότι η κυβέρνηση και οι δύο συνεταίροι κρατούν δυνάμεις για τις εκλογές που φυσικά δεν θα είναι το 2019, αλλά το αργότερο την Άνοιξη του 2017.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή πετώντας την μπάλα στην εξέδρα ασχολήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο αρχηγός της ΝΔ με την ίδια τακτική, πετώντας την μπάλα στο κενό επιτέθηκε στον Τσίπρα λέγοντας άλλα αντί άλλων, μα για την ταμπακιέρα τσιμουδιά.

Ο πρωθυπουργός κρύβει την ντροπή της αριστερής κυβέρνησής του, πίσω από το κέλυφος της επίθεσης κατά της αντιπολίτευσης, με φράσεις όπως «Η αλήθεια είναι ότι και μισθούς και συντάξεις θα κόβατε και απολύσεις θα κάνατε αλλά και νέους φόρους θα επιβάλλατε. Γιατί αλλιώς τα 7,7 δισ. δεν βγαίνουν» για να πάρει την απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι: «Η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί στον φαύλο κύκλο των μέτρων. Σαν τον Σίσυφο η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει τον βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα μέτρα που θα ψηφίσετε, αποτυπώνουν την ιδεοληψία αλλά και την άγνοιά σας για την πραγματική οικονομία. Οι νέοι φόροι θα οδηγήσουν νομοτελειακά ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία, ενώ οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα. Στερείτε από τους πολίτες το κίνητρο να εργαστούν».

Κανείς δεν λέει την αλήθεια και παράλληλα κανείς δεν αποκαλύπτει το πρόγραμμά του για το εγγύς μέλλον.

Μα τι να πουν και οι δύο, όταν με τα μέτρα που ψηφίζονται και φυσικά και οι δύο θα έπρατταν το ίδιο, ξέρουν πολύ καλά ως διαχειριστές ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Και είναι τόσο τραγικοί οι πρόθυμοι βουλευτές των μνημονίων όταν είναι πρωταγωνιστές σε σενάρια και ντροπολογίες για το θεαθήναι!

Απολαύστε: «Αντέδρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσων Ηλίας Καματερός όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρήθηκε να ικανοποιήσει την τροπολογία για εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων στα μικρά νησιά με πληθυσμό μέχρι 300 κατοίκους

Με έντονη δυσφορία που έγινε αντιληπτή από τα θεωρεία της Βουλής αντέδρασαν οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι δεν κάνει δεκτή την τροπολογία τους για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος) είχαν καταθέσει βουλευτική τροπολογία με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μόνο για τα μικρά νησιά που έχουν έως 300 κατοίκους. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να δημιουργήσουν την ελάχιστη γραμμή άμυνας απέναντι στον θυμό που προκαλούν οι προωθούμενες διατάξεις στους ψηφοφόρους τους. Από τις τοποθετήσεις τους δε δημιουργούνταν η βεβαιότητα πως έχουν αποσπάσει τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών ότι η πρόταση τους θα γίνει αποδεκτή.

Από τα θεωρεία της βουλής μάλιστα ο κ. Καματερός φάνηκε να χτυπά με δίναμη το χέρι του στο έδρανο και να λέει «τι θα πω εγώ τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους;».

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

Ένα λέω μόνο για την κρυφή υπερηφάνεια των βουλευτών της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα αυτών του Σύριζα.

Ξέρω τιμή τους και καμάρι τους είναι η διαχείρισή τους στο προσφυγικό, αλλά κι εκεί άνθρακες ο θησαυρός και βαρέλι δίχως πάτο η ανθρωπιά τους και η προοδευτικότητά τους.

Διαβάστε την είδηση: «Σε επείγουσα δράση καλεί η Διεθνής Αμνηστία τα μέλη, τους υποστηρικτές της και τους πολίτες στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην Ευρώπη, ώστε οι τουρκικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τους 12 Σύριους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, που τελούν υπό αυθαίρετη κράτηση, όπως υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, στο κέντρο Düziçi από τις 27 Απριλίου.

Πρόκειται για ορισμένους από τους πρώτους Σύριους που επέστρεψαν οικειοθελώς από την Ελλάδα στην Τουρκία μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Οι Σύριοι πρόσφυγες δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι δεν τους εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους κρατούνται, για πόσο καιρό θα παρέμεναν υπό κράτηση ή πώς θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν νομικά αυτήν την κράτηση. Έχει καταγραφεί η άρνηση πρόσβασης ενός δικηγόρου που αντιπροσωπεύει έναν από τους πρόσφυγες στον πελάτη του. Μερικά μάλιστα από τα μέλη της ομάδας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας για τα οποία δεν λαμβάνουν κατάλληλη αγωγή».

Ένα νέο Εξπρές του Μεσονυχτίου χάρισαν στους πρόσφυγες που ήταν κάτι ιερό για την κυβέρνηση. Φεύ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑