Uncategorized

Published on July 8th, 2016 | by fileto

0

Μια λίστα με οφειλέτες για γέλια και για κλάματα

Πολύ φασαρία για το τίποτε, για μια φορά ακόμη από την κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και άκρατης σκανδαλολογίας.

Η λίστα με τους οφειλέτες του δημοσίου βγαίνει στην φόρα παράλληλα με την αποτυχία της κυβέρνησης να φέρει αποτέλεσμα με τον εκλογικό νόμο που ετοίμασε και πάει στα χαμένα και με τις αποκαλύψεις για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη με την συνεργασία των επιτελών του Μαξίμου και φυσικά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η λίστα των χιλιάδων οφειλετών περιλαμβάνει κυρίως πτωχευμένες εταιρείες και επιχειρήσεις που έκλεισαν εδώ και χρόνια. Με άλλα λόγια περσινά ξινά σταφύλια που λέει ο λαός μας μια και οι εικονιζόμενες πτωχευμένες εταιρείες και επιχειρήσεις που έκλεισαν εδώ και χρόνια δεν έχουν καμία πιθανότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Μεταξύ αυτών, η Πειραϊκή – Πατραϊκή και το Μινιόν.

Ντόρος να γίνεται μεταξύ των εταιρειών και των φυσικών προσώπων είναι και ονόματα επιχειρηματιών από την Καβάλα και τη ευρύτερη περιοχή μεταξύ αυτών εταιρείες που έχουν πτωχεύσει εδώ και χρόνια και άλλοι είναι φυλακή, άλλοι έχουν εμπλακεί με άλλα αδικήματα και σκάνδαλα, άλλοι έχουν αποδημήσει …εν τόπω χλοερό!

Στους μεγαλοοφειλέτες είναι όλοι εκείνοι που άφησαν κουφάρια εργοστάσια πίσω τους κυρίως κομματικοί «επενδυτές» που ήρθαν στην ΑΜ-Θ για να ευνοηθούν από τους αναπτυξιακούς και αφού έκαναν την μπάζα τους και έφαγαν όλοι όσοι ήταν στο κόλπο, μετά τα παράτησαν και …ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν η κρεατοβιομηχανία Θράκη, η ΣΕΒΑΘ, η ΣΤΑΛΚΟ, ο Ορφανίδης, ο Καταναλωτής της Δράμας, η Σιτεμπορική, ο Δερμεντζούδης, ο Σαρρίδης, η Ευρωπλάστ και ων ουκ έστι αριθμός.

Οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, θεωρούν ότι με το επικοινωνιακό τέχνασμα της δημοσιοποίησης του καταλόγου με χιλιάδες ονόματα οφειλετών, θα… αναστηθούν οι προαναφερθείσες εταιρείες για να πληρώσουν τα χρέη δισ. ευρώ που οφείλουν.

Σε κάθε περίπτωση πιο ενδιαφέρον θα ήταν να ενημέρωνε το υπουργείο Οικονομικών για το ποια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έλαβε στην ώρα τους, σε βάρος όσων πραγματικά είχαν να πληρώσουν και δεν πλήρωναν τους φόρους τους αλλά και σε βάρος των κακοπληρωτών, οι οποίοι σαφώς και υπάρχουν στη λίστα των ληξιπροθέσμων, όπως και στα «κόκκινα» δάνεια.

Μόνο που η στόχευση σε συγκεκριμένες υποθέσεις, με ουσιαστικό φορολογικό ενδιαφέρον, απαιτούσε και απαιτεί ένα γενναίο «ξεσκαρτάρισμα» της λίστας, προκειμένου οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του υπουργείου να επικεντρωθούν μόνο σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έγινε λόγω των λαϊκίστικων αντιδράσεων από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου με σύνθημα «μη χαρίζετε τα χρέη στους φοροφυγάδες».

Αποτέλεσμα; Η πλήρης απαξίωση του μέτρου της δημοσιοποίησης χάριν του πολιτικού εντυπωσιασμού.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑