Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2016 | by fileto

0

Κανένας πρόσφυγας στη Θράκη, λόγω μειονοτικού

Όχι εξαίρεση μόνο του νομού Έβρου αλλά και ολόκληρης της Θράκης από την εγκατάσταση – φιλοξενία προσφύγων ζητούν ο ένας μετά τον άλλον δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες.

Τελικά όπως όλα δείχνουν εξαιρείται μόνο ο νομός Έβρου και τα μικρά νησιά από το σχέδιο ανακατανομής προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Σε συνέντευξή του ο κ. Κυρίτσης, ανέφερε πως η ανακατανομή θα γίνει κυρίως βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων των περιοχών στις οποίες θα μετακινηθούν πρόσφυγες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε δομές που θα δημιουργηθούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου (της παράταξης Παυλίδη), Δημήτρης Πέτροβιτς, ωστόσο, κάνει λόγο για μια απαράδεκτη απόφαση, καθώς όπως τονίζει, έπρεπε να εξαιρεθεί όχι μόνο ο νομός Έβρου, αλλά ολόκληρη η Θράκη, όπως άλλωστε είχε διαβεβαιώσει τον Μάρτιο του 2016 ο τότε αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Μπαλάφας.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Πέτροβιτς, μάλλον κάποιοι παίζουν αντί να ασκούν πολιτική, προσθέτοντας ότι τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις, και δεν είναι λογικό, με κάθε αλλαγή διοίκησης και Υπουργείων, να αλλάζουν και οι πολιτικές.

“Όταν συζητούμε για τέτοια ζητήματα καλό θα είναι να λαμβάνεται υπόψη η θέση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτικών φορέων της περιοχής” υπογράμμισε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑