Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 26th, 2016 | by fileto

0

Πυρκαγιές παντού στην ΑΜ-Θ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ποδοχώρι Καβάλας εκδηλώθηκε το απόγευμα.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς και επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 Πετζετέλ.

Η πυρκαγιά μέχρι το βράδυ αργά συνέχιζε το καταστροφικό της έργο ενώ έχει περιοριστεί η έκτασή της. Στο σημείο παραμένουν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης για κάθε ενδεχόμενο αναζωπύρωσης λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Χαλκερό Καβάλας.

Μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία μέσα στα δάση που είναι ευθύνη του Δασαρχείου Καβάλας, αλλά δυστυχώς όπως πολλοί μας έχουν καταγγείλει υπάρχουν πολλοί που ανενόχλητοι κάνουν τζόκινγκ στο περιαστικό δάσος της Καβάλας κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Το θέμα είναι ότι το βράδυ της Πέμπτης από μια ανόητη φωτιά σε ξερά χόρτα κοντά στο δάσος παραλίγο να έχουμε μεγάλες πυρκαγιές τόσο στα Πεντακόσια όσο και στον Άγιο Τρύφωνα.

Χθες μετά από άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής τέθηκε αμέσως σχεδόν υπό έλεχγο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στην αγροτική περιοχή Ζώνης Δήμου Ορεστιάδας, ενώ παράλληλα η Πυροσβεστική στην Ορεστιάδα επιχείρησε και απεγκλώβισε μετά από τροχαίο μια νεκρή και ένα βαριά τραυματισμένο από αυτοκίνητο, συνέπεια τροχαίου ατυχήματος, στην Ε.Ο. Βάλτου-Ορεστιάδος

Επίσης είχαμε έλεγχο στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πολύσιτος του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης.

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Για το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία υπάρχει σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας στον νότιο Έβρο πολύ υψηλή επιφυλακή και επικινδυνότητα στο δεύτερο επίπεδο για πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο νομός Καβάλας και η Θάσος αλλά και τα υπόλοιπα σημεία της περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας στο τρίτο επίπεδο που σημαίνει αυξημένη επιφυλακή όλο το 48ωρο που ακολουθεί


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑