Uncategorized

Published on September 19th, 2016 | by fileto

0

Τα καράβια πάνε κι έρχονται στη Θάσο χωρίς απεργούς

Αν και έχει αποφασιστεί να μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να κάνει δεκτό το αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού για 48ωρη απεργία, οι ναυτεργάτες της Θάσου προς τιμήν τους δεν θα συμμετέχουν στην απεργία αυτή.

Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου τους -το οποίο συνεδρίασε το Σάββατο.

Ο πιο βασικός λόγος που δεν θα συμμετέχουν είναι η ανάγκη για την διευκόλυνση των μεταφορών με στόχο την ταχεία αποκατάσταση των καταστροφών από την μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας.

Τα ίδια μέλη ανέφεραν στην συνεδρίαση, ότι η απόφαση αυτή ισχύει μόνο για την προσεχή απεργία και ότι η στάση τους σε επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις θα αποφασιστεί με βάση τα ισχύοντα εκείνη την περίοδο δεδομένα.

Η απεργία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στις συντάξεις και στο εργασιακό πλαίσιο των ναυτών.

Κι επειδή νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το θέμα της μη συμμετοχής στην απεργία της ΠΝΟ από τους ναυτεργάτες στη Θάσο έγινε θέμα στα Βουλγάρικα μέσα ενημέρωσης, μια και πολλοί Βούλγαροι ταξιδεύουν στο νησί και θα έπρεπε να ενημερωθούν.

Στις 22 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ήδη μάλιστα αρκετοί παραθεριστές που έχουν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Θάσου και συνεχώς ρωτούν τους ξενοδόχους για την απεργία των ναυτεργατών. Τελικά χθες με εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα Στάνταρτ ανέφερε ότι η Θάσος είναι ανοιχτή και μάλιστα μαζί με το ρεπορτάζ είχε και εγκωμιαστικά σχόλια για το νησί που αν και τσουρουφλισμένο όπως αναφέρει είναι πάντα μια σκέτη μαγεία για τους τουρίστες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑