Άποψη - Γνώμη

Published on October 2nd, 2016 | by fileto

0

Πέστε και ένα …Αλλάχ μπελανί βερσίν

Κυκλάδες, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο και όποιο άλλο νησί είναι στον χάρτη, το ζητούν οι Τούρκοι, οι οποίοι ανιστόριτοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για να αλλάξουν ατζέντα στο πραξικόπημα που πρέπει να απαλείψουν και να μας χρεώσουν …ανησυχία.

Μπρε σερσέμηδες και ειδικά ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοτσέκ κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος AKP και πιθανός διάδοχος του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με ένα tweet για τη Συνθήκη της Λωζάνης, δηλώνει ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό διαπραγμάτευση και ειδικά 16 από αυτά ασυζητητί είναι τουρκικά. 

Ακόμα και οι Κυκλάδες και η Εύβοια που απελευθερώθηκαν το 1821 και εδαφικά περιελήφθησαν στο πρώτο νεοελληνικό κράτος το 1830!

Και οι Σποράδες που εντάχθηκαν στο ελληνικό κράτος με την ένταξη της Θεσσαλίας σε αυτό το 1881!

Το κείμενο που συνοδεύει το χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά σε έντονο μπλε χρώμα, στο λογαριασμό του στο τουίτερ, λέει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα…Και υπάρχουν κάποιοι που ξεδιάντροπα λένε πως επρόκειτο για επιτυχία…».

Εκτός από βλαξ και αλαζονικός, είναι και ανιστόρητος, δηλαδή.

Βέβαια ο δήμαρχος φτιάχνει προφίλ ανέξοδο ακολουθώντας τον αρχηγό του και σουλτάνο της Τουρκίας αλλά και τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι “Παρέδωσε 16 νησιά στην Ελλάδα” για να του απαντήσει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ότι ποτέ δεν αναγνώρισε την ελληνική κυριαρχία σε αυτά τα 16 νησιά.

Κι αντί να βγει το υπουργείο μας των εξωτερικών και να ρίξει κανένα σιχτιρλίκι, βγάζει μια άνευρη ανακοίνωση με τίτλο: «Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα».

Λένε τα σαΐνια του υπουργείου μας εν είδη διάλεξης ότι: «Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Και καθαρίσαμε!

Μετά βγαίνει η ΝΔ και σχολιάζοντας το θέμα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επαναφέρει θέμα δήθεν «γκρίζων ζωνών». «Το γεγονός ότι θέμα Αιγαίου μπαίνει στο δημόσιο διάλογο της Τουρκίας, είναι εξέλιξη που οφείλουμε να αξιολογήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτήν  τη φορά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα απαντήσει στο τουρκικό με διαρροές “διπλωματικών πηγών” και tweet», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Το Ποτάμι κάλεσε την κυβέρνηση να αποκρούσει σθεναρά τις τουρκικές επιδιώξεις, σημειώνοντας παράλληλα όμως ότι δηλώσεις όπως εκείνες του πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα.

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Ερντογάν και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. «Απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση του κόμματος.

Στην επίμαχη δήλωσή του, που προκάλεσε και την αντίδραση της Αθήνας, ο Ερντογάν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το 1920 μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών και τελικά μας έπεισαν για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν τη Λωζάννη.

Τα νησιά που αν κάνουμε να φωνάξουμε, η φωνή μας θα ακουστεί απέναντι, τα δώσαμε με τη Λωζάννη. Τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, τι θα γίνει στον αέρα και στο έδαφος, δίνουμε μάχη ακόμη για όλα αυτά.

Είναι φανερό ότι εξάγουν κρίση οι Τούρκοι και φυσικά ο Ερντογάν θέλει πάσει θυσία να ξεπλυθεί από ότι θυμίζει στην Τουρκία τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Να δημιουργήσει εκείνη την φόρμουλα για ένα κοσμικό αλλά ισλαμικό κράτος, που εκείνος θα δίνει τον ρυθμό και οι άλλοι χωρίς αντίδραση θα υπακούουν.

Βάζει πάλι θέμα Θράκης, Οθωμανικών κατακτήσεων ακόμη και στη Ουγγαρία, θέλει νησιά, την Κύπρο ολόκληρη, τα κέρατά μας και τις κάλτσες μας.

Ωραία λοιπόν. Οι Τούρκοι θέλουν, εμείς γιατί σιωπούμε στο μεγάλο θέμα της Ίμβρου που την έχουν τουρκοποιήσει στο έπακρον και μας δημιουργούν συνέχεια προβλήματα;

Τι θα γίνει με τους ψαράδες του Έβρου που δίνουν μάχες στην Λαδοξέρα κάθε φορά που βγαίνουν για ψάρεμα;

Γιατί στη Θράκη τα πολιτικά κόμματα ξεβρακώνονται για μια χούφτα ψήφους και δίνουν γη και ύδωρ σε μουσουλμάνους που είναι εξαρτημένοι από το Προξενείο;

Από τον έναν Αχμέτ Σαδίκ φτάσαμε σήμερα στο να έχει η Ροδόπη 3 μουσουλμάνους βουλευτές και κανένα χριστιανό, γιατί βέβαια η διαίρεση καλά κρατεί στη Θράκη και εκεί ακόμη και τα τοπικά τσανάκια κάνουν την δουλίτσα τους για μια θέση, για έναν δήμο, για μια καρέκλα.

Όχι δεν μας αρέσει η πολιτική αξιοπρέπεια. Μας αρέσει η υποχωρητικότητα σε όλα τα επίπεδα. Κανείς δεν λέει να γίνουμε εθνικιστές, ρατσιστές, να βάζουμε στεγανά και τείχη στην κοινωνία, αλλά το να βλέπουμε τι γίνεται δίπλα μας και να ανεχόμαστε μια κατάσταση επειδή βολεύει για λίγα ψηφαλάκια, τότε κακώς διαμαρτυρόμαστε όχι για την άνευρη, αλλά για την συνεχή κυβίστηση περί τα εθνικά μας.

Ποιο Μακεδονικό, ποιο θέμα Θράκης, ποιοι Τσάμηδες! Πάρτε τα όλα να τελειώνουμε,  μην έχουμε και βάσανο στην διαχείρισή τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑