Άποψη - Γνώμη

Published on October 16th, 2016 | by fileto

0

Ο ήλιος δεν θέλει βοήθεια να βγει

Ο πρωθυπουργός που φλέρταρε με τη δραχμή, που ήταν οπαδός της μακροχρόνιας διαπραγμάτευσης, που πίστεψε ότι θα άλλαζε την Ευρώπη, που εδώ και δύο χρόνια πασχίζει να βάλει σε βηματισμό τις κυβερνήσεις που ο ίδιος δημιούργησε υπέπεσε σε ένα ακόμη λάθος από το βήμα του Συνεδρίου.

Χρησιμοποίησε τα ίδια συνθήματα με το παλιό ΠΑΣΟΚ και είπε το αμίμητο: «Εμείς θα σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα». Κακή αντιγραφή!

Πασχίζουμε είπε ο πρωθυπουργός να φέρουμε το νέο στην Ελλάδα και θα το καταφέρουμε μέσα στην τετραετία, κάτι που πλέον φαντάζει όνειρο απατηλό, παρά την γνώμη που φαίνεται να έχουν οι 2.000 σύνεδροι του Τάεκβοντο, οι οποίοι φάνηκαν να είναι εραστές της εξουσίας, και καβαλάρηδές της πάσει θυσία.

Αυτό βέβαια φανερώνει ακόμη ότι όταν πλησιάζει το τέλος πιθανόν να γίνουν και επικίνδυνοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας για όσους ανέλυσαν ή συνεχίζουν να αναλύουν την ομιλία του είπε πολλά και σημαντικά, αλλά τα περισσότερα είναι πλέον ντυμένα με γκρίζο περιτύλιγμα.

Σταχυολογώ: «Είπε ότι στο Συνέδριο επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του κόμματος στον στρατηγικό ορίζοντα του κόμματος για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, αλλά και η άμεση στρατηγική του για την καθημερινή προσπάθεια.

Είμαστε δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες υπογράμμισε».

Το θέμα είναι αν το κόμμα είναι ευχαριστημένο από την κυβέρνηση πράγμα που δεν συμβαίνει και γι’ αυτό σε πολλά ζητήματα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση παίρνει ένα μέτρο και βγαίνουν κατά τόπους οι νομαρχιακές και οι συνιστώσες και αντιδρούν λέγοντας άλλα και πολλές φορές στην αντίθετη κατεύθυνση.

Είπε ο πρωθυπουργός μας και αρχηγός του Σύριζα: «Όλοι γνωρίζουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι σε λίγο θα αρχίσει να χαράζει στην ελληνική οικονομία, και γι’ αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο. Όμως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την χαραυγή, τόνισε ο πρωθυπουργός». Αλέξη πλάκα μας κάνεις, δεν εξηγείται αλλοιώς!

Μα τελικά αυτό να βλέπουν μόνο οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός ορίζοντα ανάπτυξης και κανείς άλλος, πρέπει να είναι αμφίσημο που τελικά γίνεται υποβολιμαίο. Ναι είναι σίγουρο ότι ή πλάκα μας κάνουν ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

Υπογράμμισε ότι το μήνυμα του Συνεδρίου είναι πως θα υπηρετήσουμε το σχέδιο μας με αποφασιστικότητα.

Μίλησε και για το προσφυγικό ο κ. Τσίπρας λέγοντας: «Οι εταίροι στην Ευρώπη αντιμετώπισαν την οικονομική και προσφυγική κρίση με αμηχανία, καθυστέρηση και με λύσεις στο «παρα πέντε». Τις επιπτώσεις της αδράνειας τις βιώνουμε όλοι και πριν απ’ όλους η Ευρώπη, τόνισε, φέροντας ως παράδειγμα των επιπτώσεων την άνοδο της ακροδεξιάς».

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, γιατί όλοι θυμούνται όταν φούσκωνε το ποτάμι των μεταναστών και προσφύγων στα λιμάνια της χώρας η κυβέρνηση δεν είχε δημιουργήσει ούτε την Συντονιστική Ομάδα και ο ένας έριχνε ευθύνες στον άλλον για την διαχείριση. Ακόμη και σήμερα δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν και γι’ αυτό βλέπουμε όλες οι προτάσεις που κάνουν πραγματικά στο γόνατο να πέφτουν στο κενό και να μην έχουν αποτέλεσμα.

Καλά για την οικονομική κρίση δεν το συζητάμε, γιατί όλοι θυμόμαστε το «ουάου» του Βαρουφάκη στον Ντάιζελμπλουμ!

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι ανοίξαμε όλα τα μέτωπα από επιλογή: Στο εσωτερικό για να μην γίνουμε κομπαρσοι και μαριονέτες της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε ότι αφορά το εξωτερικό, είπε, ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες διαπραγματεύσεις. Οι προηγούμενοι όταν ετίθετο το ζήτημα του χρέους δεν τολμούσαν καν να μιλήσουν γι’ αυτό.

Εμείς έχουμε ιστορική ευθύνη, θα μπορούσαμε να λέμε ότι η οικονομία ανακάμπτει, στην πράξη αποδείχθηκε ότι έχουμε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλες τις προβλέψεις, ενώ έχουμε την σχεδόν βέβαιη εκδοχή ότι φέτος η οικονομία θα κλείσει με θετικό, μικρό μεν αλλά θετικό, πρόσημο ανάπτυξης.

Το έχουμε ξαναπεί από αυτή τη στήλη ότι το χρέος είναι θέμα χρόνου να ρυθμιστεί και είναι σε τέτοιο βαθμό συμφωνημένο που τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση το ξέρουν και ο καθένας το κρατάει να το πουλήσει για λογαριασμό του. Καλά μην μου πείτε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι σε πόλεμο και μάχες χαρακωμάτων γιατί θα γελάσω!

Η οικονομία λέει ο πρωθυπουργός θα κλείσει με θετικό πρόσημο, αυτό φαίνεται είναι και το σαξές στόρι του κ. Τσίπρα το οποίο από τώρα του λέω ότι είναι …κούφιο!

Πάμε στις άδειες της τηλεόρασης όπου είπε ο πρωθυπουργός: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από τότε που έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ζούμε με τα χαρακτηριστικά που είχε η διαβολοβδομάδα του δημοψηφίσματος. Στη Βουλή μίλησα για διαρκές μιντιακό πραξικόπημα. Στόχος είναι να ρίξουν μια εκλεγμένη, δύο φορές από τον λαό, κυβέρνηση. Όσο εντείνουν τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης και χτυπημάτων κάτω από την μέση, μας πεισμώνουν. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, είπε ο Πρωθυπουργός αναφέροντας και φράση του Ηλία Ηλιού ότι «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα».

Καλά Αλέξη, άσε τον Ηλιού στον αιώνιο ύπνο του και μην τον αναφέρεις. Άστο καλύτερα.

Όσον αφορά οι άδειες της τηλεόρασης θα είναι το Βατερλό της κυβέρνησης έτσι που το διαχειρίζεστε, όχι γιατί οι μηντιάρχες είναι μάγκες, αλλά τους κάνατε μάγκες, με την ουρά των δημοπρασιών.

Νομίζετε ότι τους έχετε ξεφτιλίσει, αλλά πέσατε στην λούμπα τους, γι’ αυτό κάποιοι πάνε στην Μενεγάκη (το είδωλο του συνεπώνυμου συνεργάτη σας) και σας επιτίθενται από μια εκπομπή με μαγειρική και κους-κους. Σας την σκάσανε αλλά δεν το έχετε καταλάβει.

Τέλος ένα θα πω και θα κλείσω. Ο ήλιος δεν θέλει βοήθεια για να βγει στην χώρα αυτή. Μπορεί να είναι χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αλλά ακόμη έχει χώμα ο μπαξές της. Όσο για το σύνθημα ότι θα μας δώσετε μια χώρα που αξίζουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, μια χώρα μου αξίζουμε και μας αξίζει.

Καλά να πάθουμε, τέτοιοι που είμαστε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑