Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 18th, 2016 | by fileto

0

Επίθεση σε Τσανάκα – Σιμιτση από τον Μάκη Παπαδόπουλο

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Μάκης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση της όδευσης του οδικού άξονα Ε61 από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα:

«Εδώ και μερικές εβδομάδες συζητάμε συνεχώς για τον οδικό άξονα Ε61 (που θα συνδέει την Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες με τον μεγάλο διευρωπαϊκό άξονα Θεσσαλονίκη – Σόφια – Κεντρική Ευρώπη). Ο άξονας αυτός είναι πολύ σημαντικός, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα στην Καβάλα να συνδεθεί με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, θα ευνοήσει το εμπορικό λιμάνι και θα φέρει περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας. 3 φορές έχει έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση εκτέλεσης ερευνών για την όδευση του οδικού άξονα Ε61 από τον κόμβο του Αμυγδαλεώνα και 3 φορές αναβλήθηκε η λήψη απόφασης με τη δικαιολογία της καλύτερης ενημέρωσης και της αλλαγής της όδευσης του δρόμου από το αισθητικό δάσος του Αγ. Σίλα. ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;

Όλες αυτές τις ημέρες διαπιστώσαμε ότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΟΥΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ. ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ» ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ αντί να περισώσουν το έργο! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Τι μας είπε η κυρία Τσανάκα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ότι εδώ και 2 χρόνια δεν γνώριζε τι γινόταν με τον σχεδιασμό του έργου, ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ζήτησε ενημέρωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο και ότι φταίει η εταιρεία και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ που δεν ενημέρωσαν τον Δήμο! Τι μας είπε επίσης ο τέως Δήμαρχος και τέως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής; Ότι ο Δήμος Καβάλας δεν κλήθηκε ποτέ σε διαβούλευση επί δικής του θητείας και ότι και αυτός δεν γνώριζε τι συνέβαινε με την εξέλιξη του έργου επί των δικών του θητειών! ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΤΟΛΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ…

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, χωρίς να χρειάζεται να αντιδράσουν οι κάτοικοι, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ένα μεγάλο μέρος του δάσους και χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των μελετών. ΑΝ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ. Επικοινώνησαν ποτέ με την εταιρεία να ζητήσουν να δουν τα σχέδια του έργου; Πώς μπόρεσε δηλαδή ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα να πάρει τα σχέδια από την εταιρεία μέσα σε 1 μέρα και δεν μπόρεσε η κυρία Τσανάκα ή ο κύριος Σιμιτσής; Τα ζήτησαν ποτέ; Πώς αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να συμφωνήσει στην εκπόνηση των ερευνών; Χωρίς να γνωρίζει όλα τα σχέδια που υπάρχουν διαθέσιμα;

Ειδικά ο κύριος Σιμιτσής, μετά από 2 θητείες Δήμαρχος και μία θητεία Πρόεδρος της ΠΕΔ, θα έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του και να μην εξευτελίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας τεχνικές λύσεις που το ίδιο το Τεχνικό Επιμελητήριο παραδέχτηκε ότι είναι «όνειρο απατηλό». Τόση άγνοια και απροσεξία σε πρώην Δήμαρχο δεν συγχωρείται.

 

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη.

  1. ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:  Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το δάσος, αλλά συγχρόνως δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουμε ένα έργο που θα βελτιώσει τη θέση της Καβάλας στον ευρύτερο ανταγωνισμό. Χάσαμε ευκαιρίες να χρηματοδοτηθεί η Περιμετρική, δεν θέλουμε να χάσουμε άλλη ευκαιρία για ένα ακόμη σημαντικό έργο. Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα καλά κάνουν και διαμαρτύρονται, γιατί εκείνοι βιώνουν τις συνέπειες της αδιαφορίας, της ατολμίας και της ανευθυνότητας του κυρίου Σιμιτσή και της κυρίας Τσανάκα.
  2. ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
  3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ: Θα είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Δήμαρχος, για να ισοσταθμίσει τις καθυστερήσεις που η ίδια δημιούργησε με την ατολμία της.

 

Η δημοτική μας παράταξη είχε επισημάνει στη Δημοτική Αρχή την αξία του οδικού άξονα Ε61, όταν υπέβαλε γραπτώς τις απόψεις της για την α’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου (στις 26 Μαρτίου 2015). Τα οφέλη από την κατασκευή του αναμένεται να είναι πολλά, αν συγκρίνει κανείς τα δεδομένα που υπάρχουν για έναν άλλο δρόμο παρόμοιου επιπέδου: τον κάθετο άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Κάρτζαλι, για τον οποίο υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει φέρει 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες στην Περιφέρειά μας!

Με την ευκαιρία της ειδικής σύσκεψης που θα γίνει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ζητούμε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και από τους εκπροσώπους της εταιρείας, να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ώστε να βρεθεί τεχνικά βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίζει το μικρότερο κόστος για το περιβάλλον και τους κατοίκους του Αμυγδαλεώνα, ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑