Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 21st, 2016 | by fileto

0

Ο Ομπάμα ήπιε κρασί από το Παγγαίo

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παγγαιορείτης αρχιμάγειρας του Προεδρικού Μεγάρου Θανάσης Σκούρας με καταγωγή από την Κρηνίδα (Βιτάστα) μαγεύει με την μαγειρική και τις σπεσιαλιτέ του τους επίσημους καλεσμένους του Μεγάρου, όπως και φυσικά τον τελευταίο εκλεκτό καλεσμένο Μπαράκ Ομπάμα.

Πάντα προσεκτικός στα μενού του ο Θανάσης, γνωρίζει ότι το φαγητό είναι κομμάτι της διπλωματίας μια και έχει κάνει πολλά ένσημα δίπλα σε προέδρους από τον Τσάτσο, τον συμπατριώτη του Κωνσταντίνο Καραμανλή, και μέχρι σήμερα που καλείται κατά διαστήματα να μαγειρέψει μαζί με τον σημερινό σεφ του Μεγάρου, μια και είναι στη σύνταξη και μοιράζει τον καιρό του ανάμεσα στο Παγγαίο και την Αθήνα.

Ο κ. Σκούρας αποκαλύπτει ότι στο τραπέζι για τον Αμερικανό πρόεδρο τα θαλασσινά είχαν την… τιμητική τους, καθώς οι δύο μάγειρες είχαν επιλέξει για πρώτο πιάτο γαρίδες με εσπεριδοειδή και ρύζι με λαχανικά και αρωματικά βότανα, για κύριο πιάτο σφυρίδα Λευκάδας γεμιστή με χόρτα και μαγειρεμένη στον φούρνο, η οποία συνοδευόταν με βραστά λαχανικά, πατάτες και ντοματίνια, ενώ για επιδόρπιο γλυκό κάστανο, με σάλτα ζεστής σοκολάτας και μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα.

Ο πλανητάρχης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το λευκό κρασί του κτήματος Βιβλία Χώρα που βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου Ορους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, και το «Samos Grand Cru» της Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑