Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 20th, 2016 | by fileto

0

Κυνηγοί θησαυρών και από Παγγαίο πιάστηκαν στο Αιτωλικό

Από τη βόρεια Ελλάδα εξορμούσαν τέσσερις επίδοξοι “κυνηγοί” θησαυρών με πλήρη εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, για να αναζητήσουν αρχαία αντικείμενα και θαμμένες λίρες στην Αιτωλοακαρνανία.

Μετά από πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μεσολογγίου έστησαν μπλόκο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Αιτωλικού και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι τρεις άνδρες ηλικίας 55, 47 και 36 χρόνων και η 42χρονη γυναίκα.

Μέσα, βρήκαν δύο χρυσά κοσμήματα την προέλευση των οποίων δεν αποκάλυψαν οι δράστες και εξετάζονται, αλλά και τον υπερσύγχρονο εξοπισμό των επίδοξων κυνηγών θαμμένων θησαυρών, που αποτελούνταν από έναν ανιχνευτή μετάλλων και πετρωμάτων, μια συσκευή και έξι μπρούτζινες και χάλκινες ράβδους για την ανίχνευση μετάλλων και υπόγειων υδάτων, οκτώ σωλήνες από αλουμίνιο και πλαστικό για την ανίχνευση θαμμένων αντικειμένων, οκτώ ξύλινες ράβδους για τον εντοπισμό υπόγειων υδάτων, δύο κασετίνες με δείγματα μετάλλων και πετρωμάτων, μια κασετίνα με πέντε τμήματα ράβδων, μια πυξίδα και ένα θερμόμετρο. Ακόμη, οι δράστες είχαν μαζί τους ένα μπλοκ σημειώσεων με κωδικούς και τιμές που αντιστοιχούν σε μετρήσεις συσκευών ανίχνευσης μετάλλων και πετρωμάτων, το οποίο εξετάζεται.

Στο σπίτι του 55χρονου σε περιοχή του Παγγαίου, οι αστυνομικοί του τμήματος της Ελευθερούπολης που έκαναν έρευνα βρήκαν διάφορα αντικείμενα που εξετάζονται, συσκευές, ένα πήλινο αντικείμενο ακαθορίστου σχήματος, 102 κέρματα άγνωστης προέλευσης και χρονολογίας, τρείς λίθους με σκαλίσματα, ένα επιτραπέζιο μικροσκόπιο, μια ζυγαριά ακριβείας, μια ηλεκτρονική συσκευή με πλήθος διακόπτες μέσα σε βαλίτσα, δύο φορητούς ασυρμάτους, τρία σπαθιά, δύο ξιφολόγχες, ένα ξίφος αξιωματικού του Στρατού, δύο κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι κρότου, ένα αεροβόλο και 44 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων!

Σε έρευνα στο σπίτι του 47χρονου και της 42χρονης στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχαν παράνομα και πέντε κινητά.

Οι τέσσερις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και  παράνομη οπλοκατοχή.

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους εξετάζονται από αρχαιολόγους για να εξακριβωθεί η προέλευσή τους και να χρονολογηθούν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑