Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 17th, 2017 | by fileto

0

Σύκα με LSD και χασισέλαιο στη Δράμα

Η υπόθεση της εξάρθρωσης του κυκλώματος που πουλούσε ναρκωτικά στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή σίγουρα δεν κλείνει με την σύλληψη των 16 ατόμων που φέρονται ως μέλη του.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς όχι μόνο στη Δράμα αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο τον εντοπισμό και άλλων ενδεχομένως μελλών του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εξελίξεις, ο 32χρονος Δραμινός που φέρεται ως ο διευθύνων του κυκλώματος ναρκωτικών στη Δράμα, προφυλακίστηκε οδηγούμενος ήδη στις φυλακές ενώ οι υπόλοιποι 7 Δραμινοί που συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι πληρώνοντας χρηματική εγγύηση, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης τους στο Α.Τ. Δράμας.

Να σημειωθεί ότι από τους 16 που συνελήφθησαν συνολικά, οι 8 είναι Δραμινοί και οι υπόλοιποι 8 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η τοπική κοινωνία πάντως είναι ανάστατη, φοβισμένη και προβληματισμένη από την πολυπλόκαμη δομή της οργάνωσης, η οποία δρούσε σε μεγάλο βαθμό στην πόλη της Δράμας αλλά και από τις ποσότητες και τα είδη των ναρκωτικών που διακινούνταν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα χρήματα που αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν ήταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Από τις ουσίες που κατασχέθηκαν, εντύπωση προκαλεί η μεγάλη ποικιλία ναρκωτικών ουσιών – πέραν της κοκαΐνης και της κάνναβης – και κυρίως χασισέλαιου, παραισθησιογόνων μανιταριών και αποξηραμένων σύκων εμποτισμένων με την επικίνδυνη ναρκωτική ουσία LSD.

Γνώστες τέτοιων υποθέσεων αναφέρουν ότι τα αποξηραμένα σύκα με LSD πολύ πιθανόν να διοχετεύονταν στην Δράμα και να δίνονταν σε νέα παιδιά εν αγνοία τους, από κάποιους που στόχευαν να εκμεταλλευτούν τις παραισθήσεις που δημιουργούν αυτές οι ουσίες.

Όσο δε για το χασισέλαιο, η επίδραση του στον χρήστη είναι πολύ πιο έντονη από ότι το χασίς. Η χρήση του γίνεται με την τοποθέτηση πολύ μικρής ποσότητας που χωρά στη μύτη μιας καρφίτσας, πάνω στο τσιγάρο ή ακόμα και στο ρόφημα ή το γλυκό.

Είναι εξαιρετικά δραστική ουσία και δυσεύρετη. Λέγεται  πως αν το χασίς έχει επίδραση 10% το χασισέλαιο έχει 65% στον χρήστη. Για αυτό είναι και πολύ ακριβό καθώς το γραμμάριο στοιχίζει 100-150 ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑