Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 28th, 2018 | by fileto

0

Στόχο το 15% βάζει το Κίνημα Αλλαγής κατά τον Θεοχαρόπουλο

Στην Καβάλα βρέθηκε και εν όψει το Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στο νομό Καβάλας με πλήθος επισκέψεων σε πολλά σημεία του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκίνησε από τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στη Χρυσούπολη, επισκέφθηκε την ανθοκομική μονάδα της Selecta Hellas στο Ερατεινό, το Συσκευαστήριο Σπαραγγιών του δήμου Νέστου, το Παράρτημα Καβάλας του Κέντρου Πρόνοιας ΑΜ-Θ (πρώην Παιδόπολη), την Μονάδα Καινοτομίας Software, έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρες έκανε ομιλία στην προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής  στο Ξενοδοχείο Airotel Galaxy

Όπως ανέφερε κατά την συνέντευξη Τύπου ο κ. Θεοχαρόπουλος: «δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση το 2018, αυτό δεν είναι αυταπάτη, αλλά μια νέα πολιτική απάτη. Δεν θα βγούμε είπε ποτέ από την κρίση, αν δεν υπάρξει ένα νέο σχέδιο παραγωγής ανασυγκρότησης που θα στηρίζεται στην υγιή παραγωγική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό ήμερα ξεκινήσαμε την περιοδεία στην Καβάλα, βλέποντας αυτές τις παραγωγικές δραστηριότητες.

Πήγαμε στην επιχείρηση σπαραγγιού, τις ανθοκομικές εκμεταλλεύσεις, που προσπαθούν να γίνουμε εξωστρεφείς και προσθέτους στις εξαγωγές της χώρας και την μείωση των ελλειμμάτων.

Αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν  και αυτά τα παραδείγματα θα πρέπει να ενισχυθούν στην χώρα μας. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται σήμερα. Ταυτόχρονα συνάντησα στον Δήμαρχο Νέστου και συζητήσαμε για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα έργα, στο προσωπικό και όπως ενημερώθηκα καθυστερεί με δραματικό τρόπο η λύση αυτών των προβλημάτων από την κεντρική εξουσία , όσο και από πολλά προβλήματα που προέρχονται από την Περιφέρεια.

 

Προσυνεδριακός διάλογος και εκλογή συνέδρων τον Μάρτιο

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, έχουμε το απόγευμα την κεντρική εκδήλωση του φορέα μας , όπου θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε το καταστατικό μ ε όλα όσα πράττουμε για να προχωρήσουμε  μπροστά, ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο φορέα που θα δώσει λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας . Τον Μάρτιο 16-18 θα γίνει το συνέδριο μας, ενώ 11 Μαρτίου θα έχουμε τη εκλογή συνέδρων με συμμετοχικές διαδικασίες. Ουσιαστικά θα αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων στην χώρα μας.

Αυτά που γίνονται στη χώρα μας είναι πρωτοφανή σε πολλά επίπεδα. Βλέπουμε το νέο σήριαλ με τις παραιτήσεις υπουργών , μια απαράδεκτη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, για να μπορούν να παίρνουν επίδομα ενοικίου και όσοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί το θέλουν χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Πρόκειται για μια κατάσταση την οποία δεν φανταζόταν κανείς για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενοι. Καλώς παραιτήθηκαν, αλλά δεν φτάνει αυτό.

Χρειάζεται να υπάρξει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για όλα αυτά τα ζητήματα έτσι ώστε το πολιτικό σύστημα να δίνει το παράδειγμα ότι κατανοεί στη κρίση το τι συμβαίνει και όχι να υπάρχει αυτή η διαδικασία που οδηγεί σε απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου καλώ τον κόσμο να συμμετέχει 11 Μαρτίου στην εκλογή συνέδρων, τα μέλη του φορέα, τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, τα μέλη του  ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, των Ανέντακτων Προοδευτικών Πολιτών,  του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Κινήματος της Κεντροαριστεράς, με στόχο στις 16-18  Μαρτίου να έρθουν όλοι στην Αθήνα για να έχουμε μια σύγχρονο προοδευτική παράταξη η οποία  θα δώσει τις κατευθύνσεις για το μέλλον.

 

Οι δημοσκοπήσεις μας δίνουν την τρίτη θέση

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε σε διάφορα ερωτήματα των δημοσιογράφων όπως για τις δημοσκοπήσεις που θέλουν το Κίνημα Αλλαγής να μην έχει καλό ποσοστό. Όπως είπε οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο που είναι η φωτογραφία  της στιγμής. Τις λαμβάνουμε υπ’ όψη αλλά δεν καθορίζουν την πολιτική μας βάση των δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκοπήσεις με την διαδικασία εκλογή επικεφαλής, έδειξαν  διψήφια ποσοστά και την τρίτη θέση.

Θεωρώ ότι ένα 15% της βάσης του εκλογικού σώματος αντιστοιχεί στους ανθρώπους που ψήφισαν στην εκλογή για επικεφαλής του νέου φορέα. Αυτό το ποσοστό δεν είναι δεδομένο, αλλά χρειάζεται εμείς να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτών των πολιτών με ανανέωση και ενότητα.

Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα θέλει να είναι μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019.

Όμως θα κάνει εκλογές όταν θεωρήσει πως έχει την μικρότερη εκλογική ήττα, άρα επομένως ανά πάσα στιγμή. Ο σημερινός ανασχηματισμός, θα είναι αυτός που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές.

 

Πρέπει η επιχειρηματικότητα να παράξει προστιθέμενη αξία

Δεκαεννέα δις ευρώ έχουμε για τον αγροτικό τομέα αυτή την επταετία και τα μισά είναι για παραγωγικές επενδύσεις και όλα αυτά είναι στα συρτάρια. Θα έπρεπε να υπάρχουν προτεραιότητες για να μπούνε τα χρήματα αυτά σε τέτοιες δραστηριότητες που παράγουν προστιθέμενη αξία, δίνουν εργασία στους ανθρώπους.

Προτεραιότητες για τέτοιες δράσεις.

Στην φορολογία με δίκαιη προοδευτική κλίμακα και με κίνητρα απαλλαγών.

Μια τέτοια φορολογία είναι στην δική μας αντίληψη απέναντι από την αντίληψη της ΝΔ που θέλει φορολόγηση με ενιαία κλίμακα για όλους χωρίς δικαιοσύνη. Δίκαιο φορολογικό, δίκαιο ασφαλιστικό είναι τα πρώτα στοιχεία που ο φορέας μας θα κάνει  εφ’ όσον μπορέσει να έχει ρόλο στην επόμενη μέρα, δηλαδή αν είμαστε στις πρώτες  τρείς δυνάμεις .

Αν ναι θα καταθέσουμε την δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης προς όλες τις δυνάμεις και θα απαιτήσουμε αυτή να αποτελέσει προϊόν συζήτησης για την επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑