Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 27th, 2018 | by fileto

0

Πετυχημένη η εκδήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου για Περιμετρική

Πολύς κόσμος στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης όπου χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Καβάλας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Μετά τη γέφυρα” – Προτάσεις για την οδική ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, την Περιμετρική».

Παραβρέθηκαν δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες ο Κώστας Κατσιμίγας και ο Κωστής Σιμιτσής.

Εκεί ήταν ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Στάθης Εριφυλλίδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Τεχνικών Φίλιππος Φιλιππίδης και Δημοσθένης Τουλκίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ο πρώην πρόεδρος του ιδίου Σώματος Νίκος Μαυρίδης, αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ με τον φρέσκο πρόεδρο Μιχάλη Παπαδόπουλο, και άλλοι πολλοί…

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε στην ομιλία του ότι: «η πτώση της γέφυρας στο παλιό Κάτω Νοσοκομείο της Καβάλας ήταν ένα ισχυρό σοκ για την τοπική μας κοινωνία και αναπόφευκτα οδήγησε σε μία έντονη δημόσια συζήτηση με 2 κυρίαρχα ερωτήματα: πρώτον, για ποιους λόγους έπεσε η γέφυρα. Και δεύτερον, τι θα γίνει από δω και πέρα.

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι 2 φορές φτάσαμε πολύ κοντά στη χρηματοδότηση της Περιμετρικής, αλλά δυστυχώς οι ευκαιρίες χάθηκαν:

η πρώτη ήταν το 2002 με οριστική ένταξη και χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ και η δεύτερη το 2012, όταν ήμουν τότε Περιφερειακός Σύμβουλος με Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Αρχέλαο Γρανά.

Τότε ως διοίκηση της Περιφέρειας είχαμε αποφασίσει να αποπληρώσουμε τη μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή του δρόμου με το ποσό των 700.000 ευρώ και να προτείνουμε την Περιμετρική ως έργο προτεραιότητας για το αναθεωρημένο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Ας είναι λοιπόν η πτώση της γέφυρας ο “συναγερμός” που θα μας κινητοποιήσει όλους να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα που έχουν καταντήσει βραχνάς για την Καβάλα.

Είναι πάλι ευκαιρία να διεκδικήσουμε την Περιμετρική και να δεσμεύσουμε Περιφέρεια και Υπουργείο Υποδομών για τη χρηματοδότηση του έργου.

Εμείς βάζουμε ως στόχο τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της πόλης, τη σωστή εξυπηρέτηση των δημοτών, την ανάπτυξη της Καβάλας.

Επιτέλους, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η ανάπτυξη του τόπου μας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από την ποιότητα ζωής και την ασφαλή καθημερινή λειτουργία του αστικού κέντρου του Δήμου μας».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να τεθούν με ολοκληρωμένο τρόπο ερωτήματα και ζητήματα που προκύπτουν μετά την πτώση της γέφυρας και να κατατεθούν προτάσεις που θα ανοίξουν ένα δημόσιο διάλογο για το πώς μπορούν να διαμορφωθούν οι οδικές υποδομές της πόλης, η διαχείριση του κυκλοφοριακού και η γενική λειτουργικότητα της Καβάλας μετά από την εξέλιξη αυτή.

Ειδικές παρεμβάσεις έκαναν ο Κώστας Λαλένης, καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Νίκος Ηλιού, καθηγητής Σχεδιασμού και Διαχείρισης Συγκοινωνιακών Έργων στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Οδοποιίας & Οδικής Ασφάλειας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑