Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 12th, 2018 | by fileto

0

Κυριάκο πάρτους τα κεφάλια πριν είναι αργά

Η μάχη για τις περιφερειακές εκλογές έχει λάβει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της ΝΔ, τόσο με τα χρίσματα που έχουν δοθεί όσο και με τον στόχο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρωτιά της «γαλάζιας» παράταξης και στις 13 Περιφέρειες της χώρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

Στους δήμους, ωστόσο, τηρείται μια διαφορετική τακτική, με την Πειραιώς να πηγαίνει στη λογική της στήριξης σε πρόσωπα που έχουν ευρύτερη απήχηση στην κοινωνία, κάτι που δεν συμβαίνει στην ΑΜ-Θ.

Ο «γαλάζιος» μηχανισμός δεν φαίνεται να θέλει να βοηθήσει τους υποψηφίους αυτούς.

Υποτίθεται ότι ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει αναλάβει να στηρίξει με κάθε τρόπο τους νυν «γαλάζιους» δημάρχους οι οποίοι θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα.

Μάλιστα η μεγαλύτερη απειλή είναι οι «αντάρτες» που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς θεωρούν ότι μπορούν να εκλεγούν και να παίξουν ρόλο στους συσχετισμούς της επόμενης ημέρας στην Περιφέρεια και στους δήμους.

Αν και στελέχη κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λένε ότι οι προσπάθειες να μαζευτούν τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια φαίνεται να αποδίδουν, τελικά ή δεν κάνουν τίποτε για να στηρίξουν τις επιλογές του ή σκέφτονται να ρίξουν “γέφυρες» στα «αδελφά» αντάρτικα ψηφοδέλτια.

Στην Καβάλα επισημαίνουν ότι παρά τις κινήσεις που υπήρξαν αρχικά, τελικά θα στηρίξουν όλοι τη νυν δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα. Η ίδια με το ζόρι αποδέχεται κάτι τέτοιο αν και την συμφέρει, αλλά από την άλλη πολλά στελέχη της και συνεργάτες της έχουν ήδη αυτομολήσει σε άλλα ψηφοδέλτια.

Στον Δήμο Παγγαίου στηρίζουν τον Φίλιππο Αναστασιάδη ενώ κάποιοι νεοδημοκράτες ούτε που θέλουν να τον δουν ζωγραφιστό, ενώ στον Νέστο στηρίζουν τον Σάββα Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει γαλάζιες αντιπάθειες.

Μένει να δώσουν στήριξη στην Θασίτικη υποψηφιότητα του Λευτέρη Κυριακίδη… αν και ο ίδιος δεν γνωρίζουμε αν την θέλει μια και πιθανόν να του κάνει χαλάστρα!

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μετά την ανακοίνωση στήριξης από την Πειραιώς στον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όσοι εξέφραζαν την πρόθεση να κατέβουν απέναντι του, προερχόμενοι από τη ΝΔ, δεν έχουν συνταχθεί στο πλευρό του, μετά τις προσπάθειες που έγιναν από το «γαλάζιο» επιτελείο και ολοένα στηρίζουν τον Χριστόδουλο Τοψίδη στον οποίο ρίχνουν γέφυρες επικοινωνίας με στελέχη που είναι κοντά στον πρόεδρο, ώστε να έχουν μια εναλλακτική στην δεύτερη Κυριακή στην οποία πιστεύουν ότι θα περάσει ο εκλεκτός του κύριος Μέτιος.

Κούνια που τους κούναγε δηλαδή και όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός του Μοσχάτου, πάει για …σκι στο Φαλακρό!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑