Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2019 | by fileto

0

Η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου εντάσσεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Στο Διδυμότειχο παραμένει το τμήμα Νοσηλευτικής, καθώς εντάσσεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο νόμου που τίθεται σε διαβούλευση από σήμερα έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη οργανώνεται και λειτουργεί ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) πανεπιστημιακού τομέα. Μεταξύ των σχολών του περιλαμβάνεται και η σχολή Επιστημών Υγείας στην οποία εντάσσεται το τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο, όπως αναφέρεται, μεταξύ τεσσάρων ακόμα τμημάτων που έχουν έδρα την Θεσσαλονίκη.

“Επιτέλους δικαίωση” ανέφερε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης στο radioevros.gr σε δηλωσή του για το θέμα: “Η σχολή νοσηλευτικής παραμένει στο Διδυμότειχο, οι πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής ,αλλά και όσων άλλων ενεπλάκησαν ενεργά, οι οποίες εξέφραζαν και το σύνολο των πεποιθήσεων των δημοτών απέδωσαν καρπούς. Σε διαβούλευση τέθηκε σήμερα έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το τελικό σχέδιο νόμου: “Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας”. Η σχολή νοσηλευτικής με την ένταξη της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας αναβαθμίζεται από ΤΕΙ σε πανεπιστημιακό ίδρυμα“. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) στο οποίο ανήκει το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, καταργείται ως αυτοτελή νομικό πρόσωπο και εντάσσεται στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

ΠΗΓΗ: radioevros.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑