Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 7th, 2019 | by fileto

0

Ο Μέτιος απαξίωσε τον ΒΙΟΠΑ κατά τον Γ. Παναγιωτίδη

Για απαξίωση στο θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου από πλευράς της Περιφέρειας κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννης Παναγιωτίδης.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν οφειλές και κάποιοι οικοπεδούχοι ζητούν να γίνει εκκαθάριση σε αυτό.

Ο κ. Παναγιωτίδης είπε ότι «το Βιοτεχνικό Πάρκο τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε ένα τέλμα και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Αρκετές επιχειρήσεις τότε που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον το 2008-2009-2010 και είχαν αγοράσει οικόπεδα, εξαιτίας της κρίσης ανέβαλαν τα σχέδια. Δεν αποποιήθηκαν και της σκέψης και της ιδέας να μετακομίσουν στο Βιοτεχνικό Πάρκο που έγινε με σκοπό να καλύψει ένα χωροταξικό κενό για τις μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις οι οποίες μέσα στον ιστό της πόλης κάποια στιγμή, εξαιτίας της αλλαγής των νομοθεσιών που αφορά την λειτουργίας τους, ήταν αναγκασμένες να ψάξουν να βρουν έναν χώρο.

Έπρεπε να βρεθεί, λοιπόν, ένας χώρος και με σχετικά χαμηλό αντίτιμο να εγκατασταθούν εκεί.

Στην πορεία υπήρχαν πολλά προβλήματα όσον αφορά τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Να θυμίσω την πλειοψηφία των μετοχών άρα και την ευθύνη της λειτουργίας του είχε τότε η Νομαρχία Καβάλας. Μετά, όμως, πέρασε στην Περιφέρεια και την αρμοδιότητα και την ευθύνη την έχει κατ’ εξοχήν ο Περιφερειάρχης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης διόρισε διοίκηση, έκτοτε τυπικά είναι αυτή η διοίκηση ακόμη, όμως στην ουσία εδώ και 4-5 δεν έχει διοίκηση η εταιρεία που ονομάζεται Βιοτεχνικό Πάρκο. Αυτό το γεγονός δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία, δημιουργήθηκαν χρέη, κυρίως το δάνειο που υπάρχει προς την Εθνική Τράπεζα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑