Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 16th, 2020 | by fileto

0

Η κατάσταση στο κοίτασμα του Πρίνου είναι κρίσιμη!

Σε συνέντευξη την οποία έδωσε στο energypress, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η κατάσταση στον Πρίνο είναι κρίσιμη”, άρα μόνο μια κρατική παρέμβαση και κρίσιμες αποφάσεις θα αποτρέψουν το να μην κλείσει το κοίτασμα με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την Καβάλα…

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΘΙΟΣ ΡΗΓΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η εντύπωσή σας για τη διαχείριση της κρίσης στη χώρα μας. Για παράδειγμα, ως κλάδος βρήκατε από την πολιτεία ευήκοα ώτα ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις σε άμεσα προβλήματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύουμε ότι η ελληνική Πολιτεία έχει μέχρι σήμερα κάνει μία πολύ επιτυχημένη και ουσιαστική προσπάθεια για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και έχει καταφέρει ίσως το δυσκολότερο για μία χώρα όπως η Ελλάδα: να εμπιστεύεται ο πολίτης το Κράτος!

Σε ό,τι αφορά το επιχειρείν, θα τονίσω ότι η κατάσταση στον Πρίνο είναι κρίσιμη και πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι χρειάζονται δραστικές αποφάσεις προκειμένου να μην κλείσει η μοναδική ως σήμερα παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Όμως είναι μια πραγματικότητα ότι, ανεξάρτητα από τον Πρίνο, ο όμιλος της Energean είναι θωρακισμένος.

Με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Καρίς από το πρώτο εξάμηνο του 2021 και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, η παραγωγή και τα αποθέματά του ομίλου Energean θα είναι σε ποσοστό πάνω από 80% από αέριο. Το δε 70% της παραγωγής αερίου διέπεται από μακροπρόθεσμα συμβόλαια που προστατεύουν από τις διακυμάνσεις στις τιμές πετρελαίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑