Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 8th, 2020 | by fileto

0

Χρήμα υπάρχει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ενημέρωση όχι!

Ενεργοποιημένες είναι δράσεις που αφορούν τόσο στην επιδότηση τόκων σε παλαιά δάνεια, όσο και στην επιχορήγηση επιτοκίου σε νέες επιχειρηματικές χορηγήσεις, ειδικά προς μικρομεσαίους που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, στα μέσα αυτού του μήνα θα ξεκινήσει πρόγραμμα δανειοδοτήσεων για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, που θα διευκολύνουν τον τραπεζικό δανεισμό μέσω κρατικών εγγυήσεων κατά 80% σε κάθε χορήγηση.

Τα ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων, τα οποία υλοποιούνται είτε σε πανελλαδική κλίμακα ή σε τοπικό επίπεδο, είναι τα εξής:

1. Ενίσχυση για την ίδρυση επιχειρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Σκοπός είναι η παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω και της μετατροπής τους σε εμπορεύσιμα προϊόντα/υπηρεσίες.

Επιδότηση 70% για σχέδια από 20.000€ ως 285.000€

2. Ενίσχυση για τον εκσυγχρονισμό – αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης χρηματοδοτείται αποκλειστικά η αρχική επένδυση υφιστάμενης επιχείρησης.

Επιδότηση ως 55% για σχέδια από 60.000€ ως 800.000€

3. Επενδυτικά σχέδια καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση έργων ερευνητικής ανάπτυξης προϊόντων ή και υπηρεσιών, που έχουν προκύψει μετά και από τη διαδικασία επιχειρηματικής ανακάλυψης, μέσω της υποστήριξης υφιστάμενων επιχειρήσεων, που επενδύουν στην Καινοτομία ή/και στην Έρευνα και Ανάπτυξη, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑