Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2021 | by fileto

0

Μην μηδενίζεται το έργο των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Παγγαίου κύριε Αναστασιάδη!

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Σωστή Επιλογή για τον Δήμο Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης αναφέρει: «Πανηγυρίζει, και μάλιστα μέσα από μια επικοινωνιακή καταιγίδα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου, το έργο ανάπλασης στον αστικό ιστό της Ελευθερούπολης.
Πρόκειται για ένα έργο που ουσιαστικά ταλαιπωρεί εδώ και μήνες επαγγελματίες και πολίτες, σε ένα κομμάτι της κεντρικής λεωφόρου Φρίξου Παπαχρηστίδη, της Ελευθερούπολης, από την Εθνική Τράπεζα μέχρι και την πιάτσα των Ταξί, με παρεμβάσεις και στους εφαπτόμενους δρόμους.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και συνεργάτες του, χαρακτήρισαν το έργο αυτό, σαν μια παρέμβαση την οποία είχε δεκαετίες να δει το κέντρο της Ελευθερούπολης, παρουσιάζοντας παράλληλα την συνέχισή του σε μακέτες, αποσπασματικά, κάνοντας λόγο για έργο με ευαισθησία στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, πρόσβαση σε ΑμεΑ με σκοπό μια ουσιαστική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.
Εμείς δεν μηδενίζουμε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για παρεμβάσεις και έργα ανάπλασης.
158887624_3934308706634178_1167244543865773056_oΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ-2Θα θέλαμε όμως αρχικά να υπενθυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο, ότι τα έργα αναβάθμισης του κέντρου της Ελευθερούπολης δεν προέκυψαν από παρθενογένεση στην περίοδο της δικής του θητείας.
Καλόν είναι να θυμόμαστε την προσφορά στην διαχρονική αυτή προσπάθεια, των Δημάρχων Πέτρου Παναγιώτου, Βαγγέλη Μαρμίδη, Γιάννη Φιλόσογλου, Βασίλη Ξουλόγη.
Κάθε ένας εξ αυτών έβαλε το λιθαράκι του, μικρό ή μεγάλο, στο να διαμορφωθεί η σημερινή εικόνα της πόλης και έδρας του Δήμου Παγγαίου.
Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε, για το έργο που εκτελείται, αν πριν ξεκινήσει προηγήθηκε μια θεμελιώδης κυκλοφοριακή μελέτη, μια κάποια μελέτη προσβασιμότητας και αν αυτές κατέληξαν στο σημερινό αποτέλεσμα που σημειωτέον δεν έχει ολοκληρωθεί εφόσον οι εργασίες ακόμη εξελίσσονται;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ…
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή αναφέρεται σε παρεμβάσεις που θα γίνουν στο μέλλον και θα αφορούν σύμφωνα με τα λεγόμενά της: «στην ανάπλαση της πλατείας, του χώρου στάθμευσης των ΤΑΧΙ, την ανάπλαση του χώρου της λαϊκής αγοράς, της πλατείας γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου καθώς επίσης και αρκετών κάθετων οδών στον κεντρικό οδικό άξονα της Ελευθερούπολης».
Τα περισσότερα από αυτά η Δημοτική Αρχή τα παρουσιάζει σε μακέτες, κατά την προσφιλή της μέθοδο και τονίζει ότι αναμένει την έγκριση του έργου και την εξεύρεση κονδυλίων για να πραγματοποιηθούν.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Δημοτική Αρχή:
• αν είναι ικανοποιημένη από την χρονική περίοδο των 7 μηνών που χρειάστηκε να ολοκληρωθεί μια παρέμβαση 200 μέτρων, δύο πεζοδρομίων και μάλιστα εν καιρώ lockdown, με τα καταστήματα κλειστά, που προσφέρονταν για παρεμβάσεις;
• αν είναι ικανοποιημένη από το μέχρι σήμερα εκτελούμενο έργο, ως προς την προσβασιμότητα που προσφέρει στα άτομα με κινητικά προβλήματα και σε άτομα με προβλήματα όρασης, από την δημιουργία διαδρόμων όδευσης και σημείων προσβασιμότητας από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο;
Δεν συμμεριζόμαστε φυσικά την αισιοδοξία του αντιδημάρχου Χρήστου Μποσμπότη, που αναφέρει σε δηλώσεις του ότι: «Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει τη μορφή του κέντρου της Ελευθερούπολης, μετά από πολλές δεκαετίες».
Τέλος θέλουμε να προσκαλέσουμε τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Νομού Καβάλας να «περπατήσει» την εν λόγω παρέμβαση, για να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αν υπάρχει ουσιαστική προσβασιμότητα ή αν θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στις οδεύσεις των πεζοδρομίων!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑