Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 22nd, 2021 | by fileto

0

Παράσταση της Μαρίας Καραβία για το 1821!

Η παράσταση «Η Άννα που περπατά στα σύννεφα» που ανέβασε η Μαρία Καραβία εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σε ανάρτησή της η Μαρία Καραβία σημείωσε: «Η αναγνώριση έστω και αργά είναι καλοδεχούμενη. Η παράσταση με το υπέροχο έργο του Μάκη Αντωνόπουλου, «Η Άννα που περπατά στα σύννεφα» πέρασε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι η μοναδική εκδήλωση με ιδιωτική πρωτοβουλία που εκπροσωπεί την Καβάλα. Πως να μην νοιώθω υπερήφανη γι αυτό!

Ευχαριστώ θερμά την επιτροπή που μας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα και αγωνιώ να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, χωρίς κορωνοϊό, για να γίνει δυνατή η παρουσίαση της εκεί που θα μας προτείνουν. Υπενθυμίζω ότι το έργο πρωτοανέβηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας με το Ελληνικό Θέατρο το 2005, και το 2011, πέρασε στο ρεπερτόριο της Θεάτρου Ανάβασις, όπου εξακολουθεί να παραμένει ακόμη και σήμερα. Οι συντελεστές της παράστασης, εκτός από εμένα που υποδύομαι την Άννα, σκηνοθετώ και έχω κάνει και τη θεατρική επεξεργασία, είναι οι Κύπριοι, Γιώργος Χιώτης (σκηνικά), ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης (μουσική), και ο Dafer Joussef (μουσική) από την Τυνησία.

Το θέμα της είναι: Η Άννα, μια κύπρια μάννα, αναζητά τον αγνοούμενο γιο της στα βάθη της Τουρκίας. Ένα έργο, όπου η κάθε μητέρα και η κάθε γυναίκα, βρίσκει ένα κομμάτι της δικής της ψυχής. Η συγκίνηση, η ανθρωπιά, η αγάπη και η ελπίδα για τη ζωή, είναι συναισθήματα που πλημμυρίζουν την παράσταση και φτάνουν στις καρδιές των θεατών και παραμένουν εκεί, σαν ένας μικρός θησαυρός. Σε μια σαρωτική εποχή των ανθρώπινων αξιών, η παράσταση αυτή, είναι ένα μικρό έργο Τέχνης και πολιτισμού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑