Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 5th, 2021 | by fileto

0

Απαράδεκτες δηλώσεις του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν

Σήμερα το μεσημέρι έφτασε στην Κομοτηνή ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, μετά τον πρωινό καφέ του στην Θεσσαλονίκη.

Φυσικά και πρώτη επίσκεψή του ήταν το Τουρκικό Προξενείο της πόλης, εκεί όπου τον υποδέχθηκε ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου κι άλλοι διπλωμάτες, παρόντων και των ψευτομουφτήδων Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

«Είμαστε στην Κομοτηνή, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη, μετά την (επίσκεψη στη) Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών στο Προξενείο.

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις εκεί δηλώσεις του μίλησε για καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα και απαράδεκτες πιέσεις στην τουρκική κοινότητα ο μουσαφίρης μας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη, ο υφΥΠΕΞ της Τουρκίας ανέφερε: “πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες”.

“Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας και θρησκευτικούς αξιωματούχους στη Θεσσαλονίκη. Η πίεση και οι περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας των οικείων μας είναι απαράδεκτοι. Είμαστε πάντα με τους συγγενείς μας που προστατεύουν την ταυτότητα και τις πεποιθήσεις τους από όλες τις δυσκολίες”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑