Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 3rd, 2021 | by fileto

0

Καβάλα και Θάσος μπήκαν στο πορτοκαλί!

Από τις 31 Μαΐου, οι συστάσεις για τους Βέλγους ταξιδιώτες άλλαξαν. Η Πελοπόννησος (Αρκαδία, Καλαμάτα, Μάνη, Ναύπλιο, Μεσσηνία, Επίδαυρος, Τολό κ.λπ.), τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λήμνος, Ικαρία), τα Ιόνια νησιά (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα) καθώς και η Ανατολική Μακεδονία (Καβάλα, Θάσος κ.λπ.) κατατάσσονται πλέον ως «πορτοκαλί».

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ PCR κατά την επιστροφή τους, ούτε να τεθούν σε καραντίνα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τηρώντας μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις. Κάθε ταξιδιώτης καλείται να παρουσιάσει είτε αρνητικό τεστ (PCR), το οποίο έγινε εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη (αεροπορικώς ή μέσω ξηράς), ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού εάν ο ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί πλήρως (δηλαδή έχουν περάσει 14 ημέρες από τον τελευταίο εμβολιασμό, ανάλογα με τις απαιτούμενες δόσεις) και δεν απαιτείται απόδειξη αρνητικού τεστ PCR εάν ο ταξιδιώτης έχει βρεθεί θετικός στον Covid-19 τους τελευταίους 2 με 9 μήνες.

Κάθε ταξιδιώτης υποχρεούται να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα (PLF) στο travel.gov.gr το αργότερο 24 ώρες πριν από την άφιξή του και να παρουσιαστεί κατά την επιβίβαση του το πιστοποιητικό και τον κωδικό QR που ελήφθη μέσω e-mail.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑